avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor Piesa si Videoclip.
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor Piesa si Videoclip.

Buna ziua. Unde trebuie de depus cerere in instanta daca o persoana din Romania a preluat un cantec din Republica Moldova fara acordul autorului. Conteaza orasul in care depun plangerea(Iasi, Bucuresti)? Cat costa o consultatie si eventual serviciile unui avocat pt acest proces?
Astept raspuns pe privat!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 23:45, 9 Mai 2010
Mai intai si intai. Este piesa ta, este inregistrata in Moldova la ASDAC sau in Romania la UCMR-ADA. Daca este ai grija sa verifici sa fie trimisa in baza de date WID, ca sa aiba si protectie internationala.
Daca piesa nu e inregistrata si altcineva a inregistrat-o inaintea ta, sansele sunt slabe sa mai poti face ceva. Vezi cazul celebru cu Dragostea din tei, piesa Ozon care a juns mega-hit international.
Un avocat nu e solutia la totul, sunt chestii pe care le poti face singur foarte repede, si care iti vor consolida drepturile.

PS in general o plangere se depune la instanta de la domiciliul paratului. dar parerea mea e ca mai ai mult pana la instanta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de inventie ? darian72 darian72 In situatia in care am dezvoltat o procedura, care are aplicabilitate in industria de entertainment cum o pot proteja ? Am observat ca legea dreptului de autor ... (vezi toată discuția)
Recuperari telekom pt nimic. buna ziua, sunt student la agronomie ... RobertAlex13 RobertAlex13 Recuperari Telekom pt nimic. Buna ziua, sunt student la Agronomie iar anul trecut am locuit la camin, neavand internet in camera(cablul de internet cum il ... (vezi toată discuția)
Divort valentinabitca valentinabitca buna ziua as avea si eu o intrebare,daca se poate... cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)