Buna ziua. Unde trebuie de depus cerere in instanta daca o persoana din Romania a preluat un cantec din Republica Moldova fara acordul autorului. Conteaza orasul in care depun plangerea(Iasi, Bucuresti)? Cat costa o consultatie si eventual serviciile unui avocat pt acest proces?
Astept raspuns pe privat!
Multumesc.
Mai intai si intai. Este piesa ta, este inregistrata in Moldova la ASDAC sau in Romania la UCMR-ADA. Daca este ai grija sa verifici sa fie trimisa in baza de date WID, ca sa aiba si protectie internationala.
Daca piesa nu e inregistrata si altcineva a inregistrat-o inaintea ta, sansele sunt slabe sa mai poti face ceva. Vezi cazul celebru cu Dragostea din tei, piesa Ozon care a juns mega-hit international.
Un avocat nu e solutia la totul, sunt chestii pe care le poti face singur foarte repede, si care iti vor consolida drepturile.
PS in general o plangere se depune la instanta de la domiciliul paratului. dar parerea mea e ca mai ai mult pana la instanta :)
Divort
valentinabitca
buna ziua
as avea si eu o intrebare,daca se poate...
cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)