Buna ziua
Ma numesc Dragus Daniel din Galati. Am pe rol un proces de partaj si a fost doamna cu expertiza la imobil. Inca nu stiu rezultatul dar desi s-a trimis aceeasi invitatie la amindoi, fosta sotie nu s-a prezentat. Are vreo importanta? Ma afecteaza cumva acest lucru? Si daca nu sunt multumit eu sau ea de rezultatul expertizei putem cere o contraexpertiza? In acest caz cum se plateste? Tot jumate , jumate ca acum? Sau numai cel ce cere aceasta contraexpertiza? Mentionez ca s-a hotarat partajarea imobilului in cote egale.
Va multumesc anticipat.
Comunicarea datei si orei expertizei face parte din procedura legala de citare a partilor,element obligatoriu de indeplinit si de probat
Neprezentarea sotiei nu are efecte negative
Daca rezultatul expertizei va este nefavorabil,aveti dreptul sa ridicati obiectiuni,sa solicitati supliment/contraexpertiza,.inclusiv expert parte
Lipsa sotiei nu are nici o relevanta atata timp cat la dosarul cauzei exista dovada ca aceasta a fost convocata la adresa declarata. In cazul in care expertul nu va putea face dovada convocarii ei, expertiza, la cererea partii lezate, poate fi declarata nula.
Am facut aceasta precizare pt ca formularea "s-a trimis aceeasi invitatie la amandoi" e cam ambigua.