avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impunerea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impunerea demisiei

Lucrez la un magazin mini prix pe post de casiera. Azi mi s-a adus la cunistinta ca in urma cu o saptamana am iesit lipsa la stoc cu 500 , lei drept pt care sa nu ma mai prezint la munca si sa-mi scriu demisia. Intrarile de marfa nu se fac cu acte legale , nu mi se comunica nici valoarea si nici cantitatea lor , patroana isi opreste ce produse ii plac fara sa-mi comunice si mie , dupa ce eu plec seara , ea ramane sa vanda in continuare fara sa evidentieze undeva vanzarile , in incinta magazinului mai functioneaza si un amanet care reprezinta o alta societate si toti clientii trec prin magazin , angajatii acestei case de amanet au acces in permanenta in magazin , avand inclusiv cheia magazinului intrucat spatiul este comun si in final eu trebuie sa raspund de orice lipsuri. Cum nu am putut sa justific lipsa , mi s-a comunicat sa nu ma mai prezint la servici de maine si sa-mi scriu demisia din motive personale. Am refuzat. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:21, 10 Mai 2010
Nu acceptati semnarea demisiei
Pentru impunerea la plata de sume ,trebuie sa existe hotararea definitiva si irevocabila a instantei de judecata
Constituie abuz modalitatea mentionata de obligare semnare demisie
Continuati sa va prezentati la serviciu
In ultima instanta lasati la latitudinea angajatorului sa dispuna modalitatea de incetare raport de munca
Cum dovedesc ca m-am prezentat la servici? Nu exista condica sau foaie de pontaj....
Ati mentionat ca sunteti angajata pe post de casier.

Casierul se ocupa in principal cu acceptarea documentelor de incasare, acceptarea numerarului depus, efectuarea platilor in numerar, eliberarea documentelor de plata, inchiderea caselor de incasari si plati, predarea / preluarea zilnica a banilor personali si a obiectelor personale, avand raspunderea materiala pentru valorile incredintate.

Faceti urgent sesizare in scris la inspectoratul Teritorial de Munca,aducandu-le la cunostinta cele expuse de dvstra.

Vor avea control din partea ITM,care va stabili daca vi s-a intocmit fisa postului,daca aveti raspundere gestionara,etc.

Aparati-va drepturile,ce aveti de pierdut?
sammy44 a scris:

Cum dovedesc ca m-am prezentat la servici? Nu exista condica sau foaie de pontaj....

si atunci ei cum dovedesc ca nu v-ati prezentat? .
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
sammy44 a scris:

Potrivit art.116 C.mun., angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau a condicii de prezenta.

Cu martori puteti dovedi faptul ca ati fost la servici.

:offtopic:
@ angimm
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de pază și nu miau dat caietul de prezență a postului, obiectivului și eu nu am unde să mă ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui angajat pe timpul concediului de odihna alinasimona alinasimona Buna seara, am si eu o problema pe care sincer nu o inteleg, va rog sa ma ajutati cu un sfat , Sunt lucrator gestionar la un punct de lucru , in magazin ... (vezi toată discuția)
Gestiune in perioada cim perioada determinata diadora_74 diadora_74 Intr-un CIM pe perioada determinata este obligat angajatul sa preia gestiunea?! Daca refuza sa-si dea acordul, care pot fi consecintele? Poate fi obligat? (vezi toată discuția)