In urma controlului Curtii de conturi, la primaria comunei s-a constatat ca nu au fost introduse pe roloul de plata impozite si taxe din anul 2000..Acum ni se imputa noua, contribuabililor atat impozitul cat si penalitatile de intarziere. Este vorba printre altele de o suprafata de teren declarata la timp, in momentul dobandirii, pentru care nu am inca Titlu de Proprietate dar o folosesc..Am intrebat in fiecare an daca am de platit si pentru acel teren dar mi s-a spus ca nu,pentru ca nu am Titlu de Proprietate. si mai mult, intr-o instiintare de plata din 2008 cand am intarziat plata, acel impozit nu este mentionat. Cum puteam plati daca nu era trecut pe rolul de plata ? De ce trecbuie sa platesc si incompetenta functionarilor nu numai impozitul ? Ce solutii am ?
In ce an a stabilit organul fiscal (in urma controlului curtii de conturi) debite in sarcina dvs_, caci , de principiu, dreptul organului fiscal de a vă stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
In mai 2010, dar eu am dorit sa achit impozitul inca din anii respectivi (2007-2009) dar "organul fiscal " mi-a comunicat verbal ca nu datorez acest impozit deoarece nu detin Titlu de proprietate..