avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DOBANDA BANCII ESTE SAU NU VARIABILA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DOBANDA BANCII ESTE SAU NU VARIABILA

MA NUMESC SILVIU. IN ANUL 2007 AM CONTRACTAT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE DE LA BANCPOST IN CHF.IN URMA MARIRII DOBANZII DE REFERINTA A BNR IN ANUL 2008 RATA MEA A CRESCUT FIIND NOTIFICAT DE BANCA IN ACEST SENS O SINGURA DATA.DIN FEBRUARIE 2009 DOBANDA DE REFERINTA A BNR A INCEPUT SA SCADA, DAR RATA MEA LUNARA A RAMAS CONSTANTA PANA ASTAZI,CHIAR DACA DOBANDA DE REFERINTA A SCAZUT LA 6.50.AM GASIT PE INTERNET SI SENTINTE JUDECATORESTI IN TEMEIUL LEGII 193/2000 PRIVIND CLAUZELE ABUZIVE.
PRECIZEZ CA CF.CONTRACTULUI INCHEIAT CU BANCPOST" DOBANDA ESTE DE 7,95% pe an" IAR "BANCA ISI REZERVA DREPTUL DE AMODIFICA DOBANZILE COMISIOANELE SI TAXELE,INSTIINTAREA IMPRUMUTATULUI SE FACE LA SEDIUL BANCII SI PRIN NOTIFICARE".
"IMPRUMUTATUL POATE ACCEPTA MODIFICAREA SAU NU"
"IN SITUATIA NEACCEPTARII BANCA ARE DREPTUL SA DECLARE CREDITUL SCADENT SI SA TREACA LA RECUPERAREA CREDITULUI SI A DOBANZII AFERENTE".
IN ACEASTA SITUATIE REFERITOR LA CELE PREZENTATE MAI SUS ,VA ROG SA IMI DATI O RECOMANDARE CUM SA PROCEDEZ PENTRU CA BANCA SA NU MAI BENEFICIEZE IN MOD NEJUSTIFICAT DE PLATA SUPLIMENTARA PE CARE EU PUNAR O PLATESC LA TIMP
VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS URGENT.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 13:37, 11 Mai 2010
burcea silviu a scris:

........................."BANCA ISI REZERVA DREPTUL DE AMODIFICA DOBANZILE COMISIOANELE SI TAXELE,INSTIINTAREA IMPRUMUTATULUI SE FACE LA SEDIUL BANCII SI PRIN NOTIFICARE".

Aici sta raspunsul. Banca nu se obliga sa mmodifice dobanda bancara intr-un sens sau in altul, ci o face sau nu. Prevederea este cuprinsa in contract si, semnandu-l, Dv. v-ati asumat aceasta fraza din contract.

In cazul in care nu mai doriti sa platiti dobanda, raspunsul il aveti mai departe, tot in mesajul Dv., ca extras din contract:

"IMPRUMUTATUL POATE ACCEPTA MODIFICAREA SAU NU"
"IN SITUATIA NEACCEPTARII BANCA ARE DREPTUL SA DECLARE CREDITUL SCADENT SI SA TREACA LA RECUPERAREA CREDITULUI SI A DOBANZII AFERENTE".
Din pacate nu puteti face mare lucru, insa in ceea ce priveste contractele din 2007 in 2 situatii am reusit prin sesizari la protectia consumatorilor sa obtin revenirea la dobanda initiala (de 7,95%, care ajunsese in situatia cazurilor mele la 10,95%), precum si recalcularea si restituirea sumei platite in plus si necuvenita. Aceasta pt ca nu au respectat clauza privind notificarea de care ati amintit si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modifcare dobanda credit mmem mmem Buna ziua, In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF. [b]In contractul din 2007 am urmatoarele articole despre Dobanda[/b]: La ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca si riscul de lichiditate hevior hevior In luna mai 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca (in euro) la ING Bank. In contract scrie asa: [i]Rata dobanzii folosita pentru ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)