avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Parintii mei au divortat in 1996,in urma divortului mama a cistigat apartamentul,eu si sotia locuind impreuna cu mama in apartament.Am un frate care este casatorit si locuieste in apartamentul mostenit de sotia lui.Dupa divort,mama a cumparat apartamentul in rate dar ratele au fost platite de mine.In momentul intocmirii contractului de vinzare-cumparare intre mama si Regocom,fratele meu a semnat o declaratie in care specifica faptul ca este de acord ca mama sa cumpere apartamentul si ca renunta la dreptul lui din acel apt.Acum,mama vrea sa-mi vinda apt mie,intrucit eu l-am platit,dar se pune problema daca fratele meu mai are dreptul sa se opuna acestui lucru,sau daca contractul de vinzare-cumparare dintre mine si mama poate fi atacat de catre el.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 14:14, 10 Mai 2010
nu prea exista un act sigur atunci cand vine vorba de rezervatari.
totusi eu cred ca dvs aveti suficiente probe ca sa va sustineti contractul, in caz ca va este atacat dupa decesul mamei dvs.
luati si 2 martori la incheierea lui. vedeti sa fie pretul real si sa fie platit chipurile. acestea sunt 2 conditii pt care cel mai adesea este desfiintat un astfel de contract.

av.m.vasilescu
trebuie sa va ganditi la o solutie care sa va apere si de frate si de sotie.
poate o donatie din partea mamei, la care sa consimta si fratele
si donatia poate fi tare usor atacata, avand in vedere cazul relatat de user.
faceti un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager d_cristina23 d_cristina23 Buna Ziua! Am si eu o intrebare. Dupa moartea tatalui sotul meu, impreuna cu cei 2 frati si mama lui au mostenit de la tatal lor apartamentul in care au ... (vezi toată discuția)
Mostenire arhiria arhiria Buna ziua!Poate fi atacat un act vanzare-cumparare cu abitatie viagera?Suntem trei frati ,iar in viata este doar mama care locuieste cu mine(cel de-al treilea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Sandu_bossu Sandu_bossu Buna ziua ! Am nevoie urgenta de un sfat. mama mea vrea sa cumpere o casa prin credit ipotecar. pe numele ei dar pt mine si cum a-si putea sa fiu trecut in ... (vezi toată discuția)