Unul din mostenitori se afla in S.U.A. si este de acord sa dea o declaratie de renuntare la succesiune in favoarea mostenitorilor din Romania. Dupa cum mi-a comunicat, nu cunoaste procedura. Banuiesc ca si acolo ca si aici se merge la notar. Intrebarea mea este urmatoarea. Este valabila in Romania aceasta declaratie,(legalizata la notarul american)? Si daca da, este nevoie de apostila?
Cu mult respect.
Mi-ati putea spune cu certitudine daca declaratia data la notarul american este suficienta? Oare mai trebuie mers la ambasada romana sau la consulat?
Multumiri.
1.Declaratia data la notar SUA si apostilata. Este necesara si traducerea acestora.
2. Declaratia data la Consulatul Romaniei nu mai necesita apostilare.
Atentie!
In ultimul timp se constata ca falsificarea acestor Declaratii, Procuri este foarte simpla si multi cetateni romani sint deposedati de bunurile imobile. Verificati Declaratia data in SUA la Ambasada SUA din Romania, sa va confirme daca in statul respectiv exista notarul care a autentificat inscrisul. Chiar si pentru declaratiile date la consulat, faceti investigatii daca la Consulatul Romaniei din tara respectiva, umele consulului coincide cu numele consulului ce autentifica inscrisul. Exista in ambele situatii fals in acte : vezi cazul Rascanu vs. Dr. Murea din ziarul Ziua la rubrica anchete 'Reteaua muribunzilor'.