avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand trebuie sa vand(donez) un teren inainte de a fi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cand trebuie sa vand(donez) un teren inainte de a fi executat?

Buna ziua.
As dori sa stiu va rog cand ar fi ultimul moment in care ar trebui sa donez parintilor un teren in cazul in care voi fii actionat in instanta pentru o datorie de 15000 ron ,pentru a putea evita executarea acestuia,pentru a nu ramane fara teren.Dar nici nu as dori sa-l donez sau sa-l trec pe numele parintilor(sau al copilului meu) daca nu sunt dat in judecata.
Presupunere: In momentul in care primesc citatie de la tribunal precum,ca sunt actionat in instanta?Ei spun ca nu ma vor da in judecata daca le platesc esalonat aceasta suma(ceea ce si fac in momentul asta) dar nu as vrea sa ma ia pe nepregatite si sa am probleme.
Cel mai recent răspuns: cosmincebuc , utilizator 09:39, 12 Mai 2010
Daca faceti plati esalonat, atunci ar trebui sa fie ok.

Cat priveste sustragerea unui bun de la executare, personal nu v-as sfatui.
Creditorul va poate desfiinta actele de instrainare incheiate in ultimii 3 ani, daca se dovedeste ca intentia dvs a fost aceea de a va sustrage de la executarea silita.
Cu cel putin3 ani inainte.
Eu mă gândesc că aţi putea să semnaţi un angajamentr în scris, prin care ei renunţă la dreptul de a îşi recupera debitul cu ajutorul instanţei judecătoreşti competente, în condiţiile în care efectuaţi plăţile eşalonat.
ªi neapărat să aveţi dovada plăţii, la fiecare plată făcută.
Poate vorbesc prostii, dar dacă există şi soluţia asta, cred că ar fi bună, ca şi măsură de precauţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate myryam myryam unde trebuie sa merg pentru a afla daca o persoana a avut sau are imobil sau alte bunuri pe numele lui? (vezi toată discuția)
Executare imobil eka20 eka20 Buna seara! Adresez o intrebare celor specializati in problemele cu bancile din Romania... Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)