avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inapt temporar pt. munca - cum se face incadrarea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inapt temporar pt. munca - cum se face incadrarea?

La vizita medicala efectuata de un angajat la intoarcerea din concediu medical, acesta a fost declarat inapt temporar, timp de o luna, pana la recuperare. Cum va fi pontat in tot acest timp?
Pot suspenda unilateral contractul pana la recuperarea lui? In baza carui articol din codul muncii?
Mentionez ca firma nu mai are alt post pe care sa-l treaca temporar, post pe care sa faca mai putin efort.
VA rog sa-mi raspundeti. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:08, 10 Mai 2010
Perioada de Recuperare nu impune si acordarea concediului si indemnizatiei de incapacitate de munca? In acest caz, CIM se suspenda cf art 50 lit (b)/C muncii
(vezi si art 2/OU 158/2005)
Probabil ca salariatul va prezenta certificat medical.
In acest caz nu este nevoie de nici o decizie de suspendare.
Mentionez ca angajatul a fost examinat de catre medicul de medicina muncii dupa efectuarea concediului medical dat de catre medicul de familie, pe care apoi l-a prelungit. In timpul acestui concediu a facut recuperarea necesara, iar acum eu-angajator am dispus acest control ca sa vad daca angajatul este apt. A fost declarat inapt temporar, dar riscul se mentine si pe viitor, iar luna viitoare situatia se poate repeta.
Ideea este ca in timp ce eu i-am gasit un inlocuitor temporar, acesta se teme ca il voi da afara, dar nici nu este si nici nu va fi apt nici mai tarziu sa presteze munca la acest post, dupa evaluarea medicului de medicina muncii.
Ce ar trebui sa fac eu-angajator?
1. Il puteti concedia cu art.61, lit.c) din Codul muncii, pe motive medicale si va putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Dar atentie la respectarea procedurii de concediere, art.61-64 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"inapt temporar" Danaioana Danaioana Un angajat din cadrul unei institutii publice prezinta angajatorului fisa de aptitudine de la medicul de medicina muncii din care rezulta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Control medical la revenirea din concediu medical hgabi hgabi Buna ziua, ca angajator am urmatoarea problema: 1. Un angajat de 7 luni pe postul de muncitor necalificat, are o problema de sanatate: in afara programului de ... (vezi toată discuția)
Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)