avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general referitor la firma nonprofit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

referitor la firma nonprofit

Asociatie nonprofit care functioneaza din contracte de sponsorizari....depune bilant anual la Registru comertului????? si daca da!!!! ce fel de bilant???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:43, 10 Mai 2010
Depune bilant numai la Administratia finanaciara in raza careia are sediul, programul se poate descarca de pe www.mfinante.ro,dar termenul a fost 30.04.2010.
Cred ca intrebarea vine dintr-o confuzie evidenta chiar din titlul topicului. Firmele (adica mai corect spus, societatile comerciale) sunt comercianti care pentru a functiona trebuie sa se inmatriculeze la registrul comertului. Asociatiile si fundatiile (adica entitatile non-profit) nu sunt somercianti si nu se inregistreaza la registrul comertului ci la judecatoria din raza sediului. Nu exista "firma non-profit", e o contradictie in termeni.

Prin urmare, asociatiile si fundatiile nu au nicio legatura cu registrul comertului, ci doar cu administratia financiara, asa cum vi s-a raspuns si mai sus.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un muzeu poate fi beneficiarul redirecționării a 3,5% din impozit? ana_mar1a ana_mar1a Bună ziua. Un muzeu (în speță de istorie, nu știu dacă are importanță), ar putea beneficia de sponsorizări din partea unor firme private? Dar de ... (vezi toată discuția)
Gradinita particulara biaene biaene pot infiinta o gradinita particulara in cadrul unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Date firma chinook chinook Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca o [b]asociatie [/b](nu SRL, SA) are cod unic de inregistrare, atribut fiscal, nr. de ordine in registrul comertului. Eu am ... (vezi toată discuția)