avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale date firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

date firma

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie (nu SRL, SA) are cod unic de inregistrare, atribut fiscal, nr. de ordine in registrul comertului. Eu am gasit pentru o firma unde am lucrat si pe care vreau s-o actionez in judecata doar CIF. Am nevoie de aceste date si pe onrc.ro firma nu apare desi fuctioneaza, in schimb am gasit-o pe site-ul ITM-ului.
Va rog mult sa ma ajutati, pentru mine e foarte important



Cel mai recent răspuns: chinook , utilizator 12:35, 21 Februarie 2011
Specificati va rog ce fel de asociatie este : non profit , de proprietari , familiala , etc
Este asociatie non profit
Societatile non-profit obtin personalitate juridica cu ajutorul judecatoriei de care apartin . Certificatul de inscriere poarta semnatura si stampila judecatoriei si indica numarul si data la care Asociatia a fost inscrisa in registrul special tinut de judecatorie , numit "Registrul Asociatiilor si Fundatiilor "(Echivalentul Registrului Comertului pt societatile comerciale )
Urmatorul pas este eliberarea unui certificat de inregistrare fiscala de la Administratia Finantelor Publice de care apartine asociatia .Va obtine un cod CAEN , se va primi "Certificatul de inregistrare fiscala", care cuprinde codul " de indentificare fiscal"( echivalentul CUI-ului de la firme . De asemenea exista obligativitatea existentei unei stampile .
Nu veti gasi un numar de ordine de la Registrul Comertului dar puteti gasi celelate date de mai sus . Nu o puteti gasi nici pe ONRC , o gasiti in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor .
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
gabriella1065, utilizator
Este inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor de la judecatoria in raza careia isi are sediul asociatia. Personal cred ca este suficient si codul fiscal pentru a o actiona in judecata. Incercati eventual sa-i gasiti numarul de inregistrare si pe site-ul just.ro la sectiunea asociatii si fundatii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

asociație muzeealã Capusan Rodica Capusan Rodica Am făcut o Asociație muzeeală de drept privat fără scop patrimonial,vă rog să mă ajutați ce pasi trebuie să fac mai departe dacă trebuie s-o ... (vezi toată discuția)
Cum aflu date despre o firma? chinook chinook Buna ziua! Vreau sa dau in judecata, pentru neplata salariilor, firma la care am lucrat si de unde am plecat acum ceva timp. Va rog sa-mi spuneti cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Lichidare fundatie doinaconstantinescu doinaconstantinescu Buna ziua, Am citit procedurile de lichitare a unei Asociatii Non profit, dar inca am neclaritati, deoarece nu am gasit o situatie asemanatoare. Fundatia ... (vezi toată discuția)