avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociație muzeealã
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociație muzeealã

Am făcut o Asociație muzeeală de drept privat fără scop patrimonial,vă rog să mă ajutați ce pasi trebuie să fac mai departe dacă trebuie s-o înregistrez la Camera de Comert și la finanțeși ce documente va trebui să fac(registre).Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:12, 9 Februarie 2014
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati unui contabil/economist pentru a va tine evidentele contabile corecte.
In caz cand aceste evidente nu sunt tinute corect sunteti pasibili de evaziune fiscala chiar daca sunteti de buna credinta.
Pentru asociatia (ong): la Administratia Finantelor Publice de care apartine asociatia cu sediul, depuneti un dosar cuprinzand:
Doua formulare 010 (vi le da inspectorul fiscal sau le descarcati de pe net)
Statutul si actul constitutiv (copii)
Incheierea judecatoreasca cu mentiunea “definitiva si irevocabila” (copie)
Dovada sediului (copie)
Certificatul de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (copie)
Timbru fiscal.
Pentru inregistrare fiscala asociatie/fundatie sau obtinere CIF se depune la ANAF (Finante) dosar cuprinzand:

1. Declaratie 010 (2 exemplare)
2. Actul constitutiv + Statut (fotocopii)
3. Contract de Comodat, Contract de Inchiriere etc. pentru sediu (fotocopie)
4. Incheiere judecatoreasca cu mentiunea 'definitiva si irevocabila' (2 fotocopii)
5. Certificat de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (fotocopie)

Nu e necesar timbru fiscal.

Referitor la ce registre va trebuiesc pentru inceput puteti afla de la o asociatie deja infiintata, nu cred ca v-ar refuza.

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
grunwald, utilizator
Ce intelegeti prin "inregistrare la Camera de Comert"? Nu am auzit de asa ceva....
Daca este asociatie non-profit, oricum nu prea are treaba in general cu "Camera de Comert". Daca ar fi firma, ar putea deveni, daca doreste, membra a Camerei... dar e discutabil si pentru firme cat de util mai este in ziua de astazi sa devine membre in camerele de comert in general....
La organele fiscale trebuie depusa declaratia de inregistrare fiscala 010 si copii (de regula se cer certificate de petent, dar difera practica de la un organ fiscal la altul) din Statut, Act Constitutiv, Certificat de inscriere, Inchieierea definitiva de acordare a personalitatii juridice, acte doveditoare ale sediului si eventual ale patrimoniului initial....
NU se cere "timbru fiscal".
NU mai exista hotarari judecatoresti "irevocabile" sau "definitive si irevocabile". E vorba de hotarari DEFINITIVE si atat. Desi probabil unele instante mai folosesc la acte ONG stampile model vechi pe care apare cuvantul "irevocabil" sau mai sunt grefieri care nu au "digerat" noul Cod de procedura civila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte finante ong non profit aplizma aplizma Am infiintat un ONG al Asociatiei de Parinti si nu cunosc ce formalitati trebuiesc indeplinite la finante sau camera de comert. Va rog cine ma poate ajuta. (vezi toată discuția)
Acte pentru obtinere cui danassis danassis Dupa ce s-a infiintat o asociatie (ONG), care sunt demersurile care trebuie facute pentru obtinere CUI? (vezi toată discuția)
Despre constituire asociatie - cateva detalii Oanamares Oanamares Alaturi de actiunea depusa la Judecatorie in vederea inregistrarii unei asociatii in Registrul Asociatiiolor si fundatiilor, mai este necesara depunerea ... (vezi toată discuția)