Contestarea unui proces verbal de contraventie intocmit necorespunzator de catre organul abilitat prin neprecizarea unui martor, neacordarea dreptului de a semna sau de a nu semna respectivul proces verbal, neanstiintarea contravenientului cu privire la faptul ca urmeaza a fi amendat si intocmirea procesului verbal la mai bine de 24 de ore de la constatarea contraventiei in lipsa faptasului.Acest proces verbal a fost contestat deoarece nu am considerat ca procesul verbal este intocmit corespunzator, astfel alegand sa contest modul de intocmire a procesului verbal si nu faptele prezentate in acel document si anume participarea la scandal. Ceea ce as dori sa aflu este daca mai are rost sa fac recurs la o astfel de decizie si daca da, as dori sa aflu daca se poate cateva sfaturi cu privire la modul de abordare a problemei.
Ceea ce doresc sa va intreb este daca prin neansstiintarea faptasului ca va fi amentat; prin faptul ca pe procesul verbal in spatiul alocat unui martor nu apare nimic si in plus de asta datele mi-au fost luate insa procesul verbal prezinta faptele constatate la o anumita tata iar intocmirea procesului la o data ulterioara care depaseste cu mai bine de 24 h data constatarii....bun...deci, aceste lucruri nu fac ca un proces verbal sa fie ilegal completat?
Fata de lipsa martorului care sa ateste ca nu ati semnat procesul verbal sau ca acesta a fost facut in lipsa contravenientului,exista motive de nulitate relativa a acestui inscris pe care trebuieste sa o invocati.De asemeni aratati faptul ca procesul-verbal fost intocmit mai tarziu ca data fata de momentul presupusei savarsiri a contraventiei si tocmai de aceea era necesara si atestarea lipsei semnaturii dvs.de catre un martor.
Din relatarea dvs.nu rezulta clar daca in fond v-a fost respinsa contestatia,facand vorbire doar despre recurs.
Ar fi bine sa precizati stadiul procesului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contestare p.v.
remus_agigea
pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)