avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Contestarea unui proces verbal de contraventie intocmit necorespunzator de catre organul abilitat prin neprecizarea unui martor, neacordarea dreptului de a semna sau de a nu semna respectivul proces verbal, neanstiintarea contravenientului cu privire la faptul ca urmeaza a fi amendat si intocmirea procesului verbal la mai bine de 24 de ore de la constatarea contraventiei in lipsa faptasului.Acest proces verbal a fost contestat deoarece nu am considerat ca procesul verbal este intocmit corespunzator, astfel alegand sa contest modul de intocmire a procesului verbal si nu faptele prezentate in acel document si anume participarea la scandal. Ceea ce as dori sa aflu este daca mai are rost sa fac recurs la o astfel de decizie si daca da, as dori sa aflu daca se poate cateva sfaturi cu privire la modul de abordare a problemei.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Alexandru.I, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 14 Mai 2010
aceste vicii nu rastoarna prezumtia de legalitate a repspectivului proces verbald e constatare a contraventiei
Aspectele mentionate nu constituie temei legal de contestatie PV
Ceea ce doresc sa va intreb este daca prin neansstiintarea faptasului ca va fi amentat; prin faptul ca pe procesul verbal in spatiul alocat unui martor nu apare nimic si in plus de asta datele mi-au fost luate insa procesul verbal prezinta faptele constatate la o anumita tata iar intocmirea procesului la o data ulterioara care depaseste cu mai bine de 24 h data constatarii....bun...deci, aceste lucruri nu fac ca un proces verbal sa fie ilegal completat?
Fata de lipsa martorului care sa ateste ca nu ati semnat procesul verbal sau ca acesta a fost facut in lipsa contravenientului,exista motive de nulitate relativa a acestui inscris pe care trebuieste sa o invocati.De asemeni aratati faptul ca procesul-verbal fost intocmit mai tarziu ca data fata de momentul presupusei savarsiri a contraventiei si tocmai de aceea era necesara si atestarea lipsei semnaturii dvs.de catre un martor.
Din relatarea dvs.nu rezulta clar daca in fond v-a fost respinsa contestatia,facand vorbire doar despre recurs.
Ar fi bine sa precizati stadiul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v. remus_agigea remus_agigea pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)
Amendat fara a savarsi vreo contraventie faleza faleza am fost oprit de un agent de circulatie si dupa verificarea documentelor,a rovinietei ,a incarcaturii ,mi-a adus la cunostinta ca nu purtam centura de ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate melcsy melcsy daca agentul de circulatie cine l-a oprit a fost singur, fara nici un martor se poate contesta procesul verbal de contraventie?..ce sansa de castig sunt? care ... (vezi toată discuția)