avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă vatamare corporala
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

vatamare corporala

ce sentinte s au dat in vatamare corporala cu CML 24 zile ingrijiri medicale

in ce suma se pot obtine daune morale si materiale.
Cel mai recent răspuns: Gigel Vieru , Avocat 22:45, 29 Iunie 2010
Depinde de speta, de probele administrate, de aprecierea instantei, de individualizarea pedepsei,etc. Sunt in general pedepse cu suspendare.
Pe latura civila este si mai mult de comentat. Conteaza mult , daca mai are nevoie in continuare de ingrijiri sau de recuperare, daca a avut o meserie sau o activitate sportiva de performanta, daca mai are in ingrjire si alte persoane, etc.
Daunele morale nu sunt cuantificabile,mai ales daca acestea sunt solicitate ca urmare a unei suferinte cauzate,astfel ca partea solicita suma,iar instanta va aprecia asupra acesteia.
Depinde de probele administrate, de aprecierea instantei, de individualizarea pedepsei,etc. Sunt dau pedepse cu suspendare. Referitor la daunele materiale si morale, acestea trebuie demonstrate cu documente si martori.
Succes!
o eventuala impacare cu partea vatamata ce ar insemna???


ce suma l ar multumi in conditiile in care el cere pentru un nas rupt 50 000 ron din care 10000 chelt. medicale si 40 000 ron daune morale si materiale.

In cazul impacarii partilor in cazul infractiunii prev. de art.181 cp., este inlaturata raspunderea penala, impacarea producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.
In ceea ce priveste suma care ar multumi partea vatamata este evident ca numai discutand cu aceasta veti afla.
Oricum trebuie sa stiti ca simpla solicitare a daunelor materiale si morale nu echivaleaza cu acordarea lor, astfel ca este necesara administrarea unor probe temeinice in acest sens.
Nu sunt prevazute de lege cuantumuri minimale sau maximale de acordare ale acestor despagubiri, ci in functie de probele administrate se stabileste cuantumul ce urmeaza a fi acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Recurs penal cercetasa cercetasa de obicei la recursul la tribunal se mentine aceeasi solutie data de judecatorie???? (vezi toată discuția)
Amenda penala cercetasa cercetasa pt. vatamare corporala cu CML DE 24 ZILE se poate acorda amenda penala?????? care ar putea fi suma??????? cheltuielile de judecata la un proces de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale. Ce pedeapsa va primi autorul ? (vezi toată discuția)