avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietati

Pe teritoriul localitatii noastre sunt inca acele locatii alee COOP-ului. Terenul este al Consiliului Local , iar cladirea a lor.
Cum fac sa fie ale mele ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:49, 10 Mai 2010
Buna ziua !
In primul rand trebuie sa cunoasteti in mod cert care sunt proprietarii ... In al doilea rand puteti face cerere scrisa adresata proprietarilor prin care solicitati .... inchiriere , concesiune , vanzare-cumparare etc. ("sa fie ale dvs.":D ) .
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
ori cumparati cladirile si obtineti folosinta rerenului pe durata existentei constructiilor, ori cumparati terenul si despagubiti COOP ul ptr cladirile acelea
Cred ca m-am exprimat gresit. Consiliul Local vrea sa devina proprietar.
Cooperatia de Consum inca mai exista (desi pare putin probabil, la prima vedere)...si, atat timp cat exista, este proprietara cladirilor (desi terenul apartine CL, in anii 1970 li s-a transmis dreptul de folosinta, in vederea edificarii constructiilor, iar multe unitati inca detin autorizatia de construire)...Cum dobanditi cladirea? Prin cumparare sau o actiune in accesiune imobiliara artificiala???:)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire fara autorizatie ... ordonanta 64 sau accesiune imobiliara leahuadrian leahuadrian Buna ziua. Am si ei o problema mai spinoasa la care nu reusesc sa ii dau de capat. Am construit in 1994 o cladire fara autorizatie pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Cladirea coop,terenul al cui? siman siman Buna ziua,va supun atentiei o problema:am cumparat o cladire de la cooperatie (COOP),ulterior consiliul local a trecut trenul de sub cladire in prorietatea ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)