avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte pentru intrare in tara cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte pentru intrare in tara cu copilul minor

am o fetita care am nascut-o in italia;are 3 saptamani ,nu sunt inca casatorita.As dori sa stiu ce acte imi trebuie ca sa pot sa plec cu fetita acasa (in romania).
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:41, 10 Mai 2010
fulgulet13 a scris:

am o fetita care am nascut-o in italia;are 3 saptamani ,nu sunt inca casatorita.As dori sa stiu ce acte imi trebuie ca sa pot sa plec cu fetita acasa (in romania).


Ca sa intrati in Romania trebuie ca minorul sa aiba un pasaport individual. La iesire e problema: va trebuie si acordul tatalui (declaratie la notar) numai daca numele lui apare pe certificatul de nastere al copilului.
copilul e recunoscut de tata? care e cetatenia tatalui?
ati inregistrat nasterea la consulat, sau ii faceti pasaport italienesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Mama romanca tatal arab boukachaba boukachaba buna ziua am o problema foarte mare eu sunt romanca si sunt maritata cu cetatean arab avem o fetita de un an si eu saptamana viitoare trebuie sa ma duc in ... (vezi toată discuția)