avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

buna ziua.sunt asistenta medicala intr-un dispensar ce apartine de un spital tbc,dar suntem platiti de la bugetul de stat,respectiv directia de sanatate publica....managerul crede ca in dispensar suntem "o gashca" si vrea sa detaseze pe una din noi in spital...as vrea sa stiu cum e cu detasarile in sistemul medical....ca o paranteza,ne intelegem foarte bine si noi intre noi si cu medicul coordonator si nu se suporta acest lucru,nu am inteles dece?!
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 08:57, 14 Mai 2010
Detasare = schimbarea locului de munca la un alt angajator . In cadrul aceleiasi unitati nu se poate numi detasare . Vi se poate schimba temporar locul de munca cu acordul dvs. , sau daca se considera ca suntei prea multe in cadrul dispensarului , se pot opera reduceri de posturi . Probabil ca la patul bolnavului este nevoie de personal si atunci se apeleaza la personalul din dispensar .
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
zzenovia, utilizator
nu suntem putine,dimpotriva,conform teritoriului arondat ar mai trebui o asistenta...asta intrebam:mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu?daca da,pe ce perioada?...oricum delegarea aceasta nu s-ar face pe principii medicale ,ci personale(declaratia publica a managerului:"o sa sparg eu gashca voastra")
Art. 41. – (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Art. 42. – (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 43. – Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. – (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil
problemele se complica...s-a intrunit o comisie de etica,la care nu m-am putut prezenta fiind in concediu de odihna (cu cerere facuta si aprobata cu 2 sapt inainte de intrunirea c.e.)si se anunta ca vom fi mutate disciplinar.unde si cum pot contesta acest lucru.la comisia de etica s-a prezentat numai 'colega' nostra si cu lacrimi in ochi ne-a ponegrit in fel si chip...pot cere din nou intrunirea acestei comisii,ca sa-mi apar drepturile?
Puteti contesta in instanta decizia comisiei de etica ...de fapt nu este vorba de o detasare - schimbarea temporara a locului muncii dispoziţia angajatorului, la un alt angajator - ci de schimbarea locului muncii, care se face prin act aditional la c.i.m., potrivit art.41 alin.1 C.mun.

Alte discuții în legătură

Schimbare incadrare meserie goplanet goplanet E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca fara acordul angajatului opreas opreas Cum trebuie sa procedez daca societatea la care sunt angajat imi schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Detasare interval interval Eu am zis ca e vorba de o detasare, dar nu este. Este vorba despre schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi angajator. Intrebarile mele sunt 1. Ce ... (vezi toată discuția)