avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formare profesionala in cadrul contractului de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formare profesionala in cadrul contractului de munca pe perioada determinata


Urmeaza, in principiu, sa semnez in curand un contract de munca pe perioada determinata. Pe parcursul acestei perioade exista 99% sigur cazul unor traininguri de formare profesionala, posibil in afara tarii. E un domeniu relativ nou pentru mine desi am pregatirea de baza si nu sunt sigur daca imi va conveni activitatea. Din ce mi s-a spus, rolul acestei perioade determinate e tocmai pentru a permite firmei si angajatului sa vada daca e potrivit activitatii. Nu prea vad insa cum ar putea conveni firmei sa cheltuie bani cu tine in perioada determinata pentru traininguri si dupa sa te lase sa pleci fara nici o obligatie daca tie nu-ti convine locul de munca (sau mai rau .. daca tu nu le convii lor) .

In primul rand, m-ar interesa in concluzie daca la finalul perioadei determinate as avea in principiu vreo obligatie materiala fata de firma (contractul se incheie de drept deci si nu prin demisia mea) ? sau daca as putea fi obligat cumva - desi mi se pare ridicol - sa continui activitatea = sa semnez un contract pe perioada nedeterminata, in baza prevederii din codul muncii relativ la 3 ani de la formarea profesionala.

In al doilea rand, din ce am mai vazut din discutiile relativ la acest subiect de pe forum, formarea profesionala in cazul in care ar presupune obligatii din partea mea s-ar face neaparat doar prin incheierea unui act aditional la contract care sa specifice precis despre ce formare e vorba (asa e ? sau gresesc ? ). Acest act aditional se incheie, sau mai precis, costurile formarii sunt comuncate inainte sau dupa perioada de formare - mi se pare aiurea sa fie dupa - ce se intampla daca nu vreau sa-l semnez ? Se poate face actul inainte si costurile sa-mi fie comunicate dupa ?

In al treilea rand, ca sa devin complet paranoic :) , cu o anumita perioada inainte de incheierea contractului determinat, este realizata o evaluare asupra activitatii angajatului si asupra integrarii sale in firma - practic un nou interviu - prin care se stabileste pp si daca angajatul va continua sau nu sa lucreze la firma in cauza. Daca, sa zicem, nu sunt multumit atunci si anunt ca nu voi continua dupa incheierea contractului (dar nu pot sa-mi dau demisia la acel moment, mi s-ar lua in calcul ca plata pp formarea profesionala), pot fi fortat in vreun fel sa demisionez sau sa fiu concediat pt. a mi se impune costurile formarii profesionale ?

In ultimul rand, pp ca totul o sa fie ok , si o sa semnez si contractul urmator pe perioada nedeterminata, ca fapt divers, se ia in calcul in acesta si formarea profesionala din perioada determinata ? adica sunt valabile actele aditionale de la rpimul contract privind formarea prof. si la urmatorul (sau se pot reface pt urmatorul) ?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 01:37, 25 Martie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
dkmr: CIM pe determinata inceteaza de drept.

Sigur vrei sa te angajezi? :)))) , ca din msg. tau nu-mi este foarte clar :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca si conventie civila de prestari servicii la acelasi angajator rossanaionescu rossanaionescu Buna seara! As dori daca se poate sa ma lamuriti in ce masura este posibil ca o persoana angajata cu contract de munca (part-time - perioada nedeterminata) ... (vezi toată discuția)
Tip contract valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Ce fel de contract se poate incheia intre un cabinet stomatologic si un medic ce doreste specializare si practica in acest cabinet? Multumesc. Un ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani scolarizare ostaciuc ostaciuc In urma cu ceva timp mi-am dat demisia de la o firma. Am avut la aceasta firma un contract pe perioada nedeterminata cu un act adițional in care se ... (vezi toată discuția)