avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIREA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIREA

cAT IMI VA REVENI MIE DACA MOARE SOTUL MEU IN CAZUL IN CARE EL ARE UN FIU DIN ALTA CASATORIE IAR EU CU SOTUL O FATA IMPREUNA ,SUNTEM CASATORITI DE 8 ANI ,APARTAMENTUL FIIND DAT PRIN DONATIE SOTULUI DE MAMA SA SOTULUI MEU? IAR DACA FATA VA CEDA IN FAVOAREA MEA CAT MI-AR REVENI ?
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 17:53, 10 Mai 2010
Fata nu poate ceda doar in favoarea d-voastra.Ea poate sa vina la succesiune si apoi sa va transmita bunurile mostenite.Cat priveste cota d-voastra mosteniti 1/4 din averea sotului deoarece apartamentul i-a fost donat numai lui si nu este bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)
Succesiune ana122 ana122 Buna ziua,am o nelamurire in legatura cu o succesiune,situatia e astfel: bunicii mei au murit acum 7 ani -mostenire o casa si 4h pamant agricol,dupa care a ... (vezi toată discuția)
Mostenire azaria azaria buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)