Bunza ziua,
Am 1 intrebare in legatura cu o datorie la banca.
1.Daca numai platesti datoria catre banca respectiva ce se poate intampla?
Specific faptu ca credit este luat fara giranti fara garantii imobiliare.. etc.
Contractul incheiat cu o banca, este, prin efectul legii, titlu executoriu.
Astfel, banca poate declara creditul dvs. scadent si dupa caz, fie cesioneaza creanta unei societati de recupereri creante, fie incepe executarea silita impotriva bunurilor dvs.
Pepinde de ce este stipulat in contractul pe care l-ati incheiat cu banca.
In principiu, puteti primi o notificare prin care vi se pune in vedere sa platiti debitul si vi se mai arata ca puteti fi actionat in instanta.
Apoi, daca se ajunge pe calea instantei, puteti fi obligat pe cale judecatoreasca la plata debitului+cheltuieli judiciare (taxa judiciara de timbru si onorariu avocat).
Dupa ramanerea definitiva a deciziei instantei, va executa pe bunurile pe care le aveti sau vi se poate opri din salariu, la societatea unde lucrati.
Este recomandabil sa platiti, decat sa treceti prin toate aceste etape neplacute.
Acum am citit si alte cazuri asemanatoare pe forum...am uitat sa specific deja am intarziat cu 6 luni plata ratele iar banca a cesionat creditul meu unei firme de recuperari Coface Romania ceva de genu.
Am primit o somatie sa platesc in 7 zile tot creditul undeva pe la 7.500 E...si ma anunta ca achitarea creditului in rate numai este posibil ci doar toata suma ....
Na nush ce sa zic...te poti intelege iar asupra unei rate?
intrucat nu aveti contract cu acea firma de recuperare pt plata in rate, nu sunt obligati sa accepte. daca au ce executa, nu vor accepta.
oricum, incercati sa ajungeti la o intelegere