avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca

Bunza ziua,
Am 1 intrebare in legatura cu o datorie la banca.

1.Daca numai platesti datoria catre banca respectiva ce se poate intampla?
Specific faptu ca credit este luat fara giranti fara garantii imobiliare.. etc.

deci ce se poate intampla?

Ast rasp.

Stima
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 12:53, 20 Mai 2010
Va puteti astepta la o executare silita ce poate fi sub forma unei popriri pe salariu, executari mobiliare sau imobiliare in functie de datorie.
Contractul incheiat cu o banca, este, prin efectul legii, titlu executoriu.

Astfel, banca poate declara creditul dvs. scadent si dupa caz, fie cesioneaza creanta unei societati de recupereri creante, fie incepe executarea silita impotriva bunurilor dvs.
Buna ziua.

Pepinde de ce este stipulat in contractul pe care l-ati incheiat cu banca.
In principiu, puteti primi o notificare prin care vi se pune in vedere sa platiti debitul si vi se mai arata ca puteti fi actionat in instanta.
Apoi, daca se ajunge pe calea instantei, puteti fi obligat pe cale judecatoreasca la plata debitului+cheltuieli judiciare (taxa judiciara de timbru si onorariu avocat).
Dupa ramanerea definitiva a deciziei instantei, va executa pe bunurile pe care le aveti sau vi se poate opri din salariu, la societatea unde lucrati.

Este recomandabil sa platiti, decat sa treceti prin toate aceste etape neplacute.

Cu bine!

Av. Emilia Ene
Acum am citit si alte cazuri asemanatoare pe forum...am uitat sa specific deja am intarziat cu 6 luni plata ratele iar banca a cesionat creditul meu unei firme de recuperari Coface Romania ceva de genu.

Am primit o somatie sa platesc in 7 zile tot creditul undeva pe la 7.500 E...si ma anunta ca achitarea creditului in rate numai este posibil ci doar toata suma ....

Na nush ce sa zic...te poti intelege iar asupra unei rate?
intrucat nu aveti contract cu acea firma de recuperare pt plata in rate, nu sunt obligati sa accepte. daca au ce executa, nu vor accepta.
oricum, incercati sa ajungeti la o intelegere

Alte discuții în legătură

Nevoie urgenta de un sfat cu banca madcat madcat Buna ziua, Am mai multe probleme cu anumite credite pe care le-am contracta acum doi ani. Cea mai mare este cu un credit la BCR de nevoi personale. Creditul a ... (vezi toată discuția)
Programul "prima casa". coplatitorul ce risca daca titularul nu achita ratele? georgiana88 georgiana88 Buna seara...As dori sa va intreb si eu ceva in legatura cu acest program...Am citit ca bancile accepta si coplatitori.Dar ce se intampla cu acestia cand ... (vezi toată discuția)
Executare silita - societate recuperatoare damaschin damaschin am facut un credit de 15000e la banca nu am mai platit 3 luni ratele a 4 luna am platit restantele adica850 e fara sa platesc luna in curs cind am vrut sa ... (vezi toată discuția)