avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nevoie urgenta de un sfat cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nevoie urgenta de un sfat cu banca

Buna ziua,
Am mai multe probleme cu anumite credite pe care le-am contracta acum doi ani. Cea mai mare este cu un credit la BCR de nevoi personale. Creditul a fost in valoare de 12600 de ron si l-am luat in 2007 noiembrie. Am reusit sa pletesc cateva rate la el pana am fost concediata de la locul de munca. M-am angajat in alta parte dar nu am mai avut bani sa mai platesc rata. Practic am restante din iulie 2008. Acum suma restanta cu tot cu penalizari pe care ar trebui sa o platesc ca sa fiu la zi se ridica la 30 de milioane. Problema este ca eu nu am atatia bani iar cei de la COFACE imi trimit scrisori de amenintare cu executare silita.Mentionez ca nu am nici un bun pe numele meu si locuiesc in casa parintilor. Eu as vrea sa inapoiez creditul dar suma este prea mare. Se poate recalcula tot creditul inclusiv restanta astfel incat sa pot plati mai putin decat rata initiala pe luna, bineinteles pe o perioada mai lunga de timp? As vrea sa ii sun pe cei de la Coface pt ca ei sunt cei care au preluat dosarul meu dar imi e teama ca nu ma vor ajuta. Cand am semnat contractul la BCR eu nu am primit nici un exemplar iar acum cateva luni mai exact in noiembrie am primit scrisoare care ma instiinta ca mi s-a marit dobanda si rata a crescut de la 230 de ron la 250 de ron. Eu am contractat un credit cu dobanda fixa dar nu am contractul care sa o dovedeasca. Cum as putea sa rezolv problema aceasta? Eu totusi as vrea sa mi se reesaloneze ratele astfel incat sa pot plati mai putin de atat pe luna. Ma puteti ajuta cu un sfat? Cum ar trebui sa procedez mai departe?Imi e teama sa nu ii afecteze si pe parintii mei. Este posbil acest lucru? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: madcat , utilizator 09:30, 29 Ianuarie 2009
Contractul de credit este titlu executoriu, adica nu e nevoie ca banca sau firma care a cumparat creanta bancii, sa va dea in judecata. E suficient sa fie contractul de credit investit si se poate trece la executarea sa. E f. important sa aveti un exemplar din contractul de imprumut, chiar daca au vandut creanta, cei din banca mai pastreaza o copie dupa acel cotract . Nu ar fi rau sa formulati o cerere in acest sens , apoi sa studiati bine clauzele contractuale si, in cazul in care se va incepe executarea silita impotriva dvs., sa formulati o contestatie la executare, prin care solicitati sa se constate cuantumul datoriei si obtinerea unei esalonari la plata acesteia.
Buna ziua. Am revenit sa va relatez ce mi s-a mai intamplat. Am sunat la cei de la Coface Romania si m-a preluat o doamna care practic mi-a taiat craca de sub picioare. Eu i-am explicat ca vreau sa platesc datoria in rate si ca as putea sa dau si mai multe rate intr-o luna dar ea mi-a replicat ca nu ma mai poate ajuta cu nimic. Ca inca nu a trimis dosarul in executare silita pt ca probabil cineva a omis sa o faca dar ca o sa il trimita. Mi-a spus ca banca nu ma mai poate pasui decat pana la 31 ianuarie cand trebuie sa platesc intreaga suma restanta care acum se ridica la 1825 ron(mai putin decat credeam eu). Desi am incercat sa vb cu doamna sa ii explic ca eu vreau sa platesc , si ca eu am sunat pentru a rezolva problema si nu pentru a ma scandaliza, ea chiar m-a jignit si mi-a inchis telefonul in nas. Intrebarea mea este: daca totusi incerc sa merg la banca sa platesc o parte din datorie in luna februarie , banca imi primeste banii? Sau trebuie intr-adevar sa ma duc cu toti anii deodata? Cum as putea sa rezolv problema asta? Nu mai pot dormi noaptea pentru ca imi e teama ca vor veni executorii la usa sau imi vor pune poprire pe salariu. Eu nu am bunuri pe numele meu cum am spus si mai sus dar presupun ca poprire pe salariu pot face, si nu as vrea sa afle toata lumea din firma ce se intampla. Va rog sa ma ajutati! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft tata decedat 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Tatal meu a facut un overdraft pe vremea cand era salariat. A iesit la pensie si la scurt timp s-a imbolnavit si a decedat. Am fost la banca si ni ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat la alta banca bobutanumihail bobutanumihail am un credit restant la o banca de un an.am primit instiintare de executare silita.mentionez ca detin casa ,dar ea este ipotecata la un alt credit la alta ... (vezi toată discuția)