avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Programul \"prima casa\". Coplatitorul ce risca daca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Programul "prima casa". Coplatitorul ce risca daca titularul nu achita ratele?

Buna seara...As dori sa va intreb si eu ceva in legatura cu acest program...Am citit ca bancile accepta si coplatitori.Dar ce se intampla cu acestia cand "proprietarul" nu-si achita datoriile catre banca??


Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 01:16, 25 Decembrie 2009
La orice credit in care exista coplatitori, daca titularul creditului nu isi achita din datorii, banca poate pretinde banii dela coplatitor, pt. ca teoretic pe hartie se presupune ca titlularul creditului plateste impreuna cu coplatitorul. Raspund solidar amandoi. Daca nu e de la cine, vine executarea garantitei imobiliare.
Dar ce se intampla daca coplatitorul refuza sa plateasca???
Daca este garantie imobiliara se incearca executarea ei sau chiar si executarea bunurilor coplatitorului, in situatia in care au sanse mai mari sa recupereze de la coplatitor.
In primul rand , in caz de neplata a creditului (ratelor) se va executa garantia imobiliara (imobilul care a fost cumparat prin credit).
In al doilea rand , daca in urma executarii garantiei imobiliare ramane o diferenta de recuperat de catre banca , vor fi executati coplatitorii! Asta inseamna executare silita a bunurilor lor mobile , imobile , poprire pe salarii etc
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita coplatitor e.ladislau e.ladislau Va scriu in calitate de coplatitor al unui credit ipotecar, ratele la credit nu au mai fost platite iar banca care a acordat imprumutul a vandut creanta la o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile cristhine2000 cristhine2000 am divortat de sotul meu in octombrie 2008.In ianuarie 2008 el a luat un credit de nevoi personale pe numele sau fara nici o garantie ,dar in contractul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Am o intrebare. Cumnatul meu a cumparat acum 2 ani un laptop de la o firma si i-au stat ca giranti sotul meu si soacra mea. Insa cumnatul meu nici ... (vezi toată discuția)