Am o problema cu un fost partener de viata.Am stat impreuna 3 ani de zile si am investit in casa lui , facand pana si imprumut bancar pentru renovare.Insa intre timp , din cauza comportamentului impulsiv am fost nevoita sa plec din aceasta casa , nerecuperand absolut niciun ban.
Ce as putea face in acest caz?Mentionez ca nu detin niciun act justificativ prin care sa demonstrez ca acesti bani au fost utilizati in casa acestuia, pentru ca nu mi-am putut lua actele din casa lui, decat haine si obiecte personale.Tot ce am sunt niste extrase de cont de la banca respectiva.
Daca as merge la politie pentru a face plangere impotriva lui as putea recupera ceva?Sau ma pot folosi de faptul ca acesta era insurat (era despartit fara acte de sotie) si locuia cu mine?
Este vorba despre un litigiu civil si puteti incerca sa recuperati c/v imbunatatirilor aduse respectivului imobil si cu declaratiile unor martori (pe situatia de fapt) precum si cu o expertiza.
Ati putea cere printr/o actiune in instanta, pretentii banesti, daca aveti acele acte de banca, precum si martori ca in acea perioada ati locuit si v/ati gospodarit impreuna si daca s/au facut in acel timp, lucrari la casa.. . E bine sa va sfatuiti cu un avocat
Situatia este foarte delicata si in lipsa acetlor care sa dovedeasca aportul d-voastra la constructia casei nu cred ca aveti multe sanse.Puteti sa incercati sa scoateti de la firmele de la care ati cumparat copii de pe chitante sau facturi cu numele d-voastra si coroborate cu declaratiile martorilor sa puteti recupera macar o parte.Daca mergeti la politie nu rezolvati nimic deoarece speta este de drept civil.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Daune morale
Doruuu
Buna ziua.
Scriu din partea unei prietene foarte bune, care e terorizata de fostul ei partener de viata. Nu stim ce sa mai facem sa scapam de el, va rog un ... (vezi toată discuția)