avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi acuzat de sustragerea banilor dintr-un cont ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi acuzat de sustragerea banilor dintr-un cont pentru care am imputernicire de la titular?

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrbare.Poti fi acuzat de insusirea banilor dintr-un cont asupra caruia aveam imputernicire de la titular sa fac retragere de numerar?.
Sunt imputernicit ca persoana fizicasa retrag banii dintr-un cont deschis la Banca Transilvania .Banii respectivi au intrat in cont cu titlul de chirie timp de 2 ani de zile ,lunar.Eu am retras acesti bani conform imputernicirii pe care o aveam de la titular.In momentul de fata contractul s-a incheiat ,iar titularul de cont ma acuza de insusirea acestor bani.
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 21:01, 10 Mai 2010
Buna ziua. Ar fi trebuit ca mandantul sa va dea descarcare la primirea fiecarei transe de bani ..sa semneze de primirea lor. Daca insa nu ati procedat asa, nu stiu, insa oricum trebuie sa dovedeasca cele afirmate.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
Buna ziua.Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Fiind vorba de o suma destul de mare am avut tot timpul insotitori la banca ,acasa si in momentul inmanarii banilor catre mandant.Aceste persoane ar putea depune marturie.Ar fi suficiente afirmatiile lor?
Si banii luati din cont din ce motiv ii ridicati?
Fiindca a fost dorinta mandantului sa ii aducem acasa si sa ii platim impozitul datorat catre stat.O singura data ,respectiv cu 3 sau 4 luni inainte de incheierea contractului a mers el insusi sa isi plateasca impozitul pentru chirie.Avand conturi la alte banci ,banuiesc ca i-a depus ca sa obtina o dobanda mai mare decat la Transilvania.Mandantul are varsta de 81 de ani si uneori nu se putea deplasa din cauza durerilor reumatice.
Daca n-aveti un inscris prin care sa dovediti ca i-ati dat banii sau c-ati efectuat plati in numele lui, atunci ramane proba cu martori in cazul unui eventual proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pe cont bancar in cazul decesului titularului FlorinOIF FlorinOIF Buna ziua, Sa presupunem ca X decedeaza in strainatate la data 01.01.2020. Datorita circumstantelor decesului, Certificatul de deces ii este eliberat abia la ... (vezi toată discuția)
Imputernicire cont bancar dragos1979 dragos1979 As avea nevoie de parerea dvs. Este vorba de un imprumut de nevoi personale; titularul de cont a facut o procura speciala unde a desemnat o ruda pentru a face ... (vezi toată discuția)
Cine greseste plateste? Iuliana787 Iuliana787 Am fost mandatara pentru un cont la o banca. Cel care mi-a acordat mandatul, s-a razgandit, insa nu m-a anuntat. M-am dus la banca cu buletinul in mana si am ... (vezi toată discuția)