avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... rambursare anticipata credit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

rambursare anticipata credit

Buna ziua. Am contractat un credit la BCR (din pacate, sa nu faceti niciodata credit la ei) unde, printre multe clauze abuzive, mi s-a spus verbal de data asta, ca nu pot rambursa anticipat decat 3 rate deodata + cea din luna in curs, deci 4 rate. Acest lucru nu se specifica in contractul semnat de mine, asa ca intrebarea e ca daca pe baza acestui amanunt eu pot face cerere de rambursari anticipate pe sume mai mici decat imi impun ei.#-o
Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 10:04, 13 Mai 2010
Este posibil ca aceasta sa fie suma minima pentru ca ei sa procedeze la recalcularea ratei lunare. Dar puteti vedea daca e asa doar in contractul de credit incheiat cu banca (e un capitol referitor la rambursare anticipata). In cazul in care acest lucru nu e prevazut in contract si considerati masura lor abuziva puteti sesiza Protectia consumatorului.
Sunteti sigura ca nu? Si aveti grija sa nu cumva sa fie trecut vreun comision ptr rambursare anticipata a creditului! de obicei prevad si asa ceva..... Poate aveti niste anexe la contractul respectiv gen "conditii generale "si sunt prevazute acolo!
Daca este vorba de un credit de consum si are valoare de pana la 20.000 euro (sau echivalent), actul normativ aplicabil este Legea nr. 289/2004.
Acest act normativ prevede la art. 11 alin. 1 ca imprumutatul "are dreptul sa achite anticipat, integral sau partial, obligatiile sale rezultate din contractul de credit."
In opinia mea acele prevederi din contract care impun achitarea unui minim de rate, limiteaza/conditioneaza dreptul stabilit de lege.
Va puteti adresa Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor din judetul dumneavoastra, care fie incheie un act de constatare a clauzei abuzive si o trimit la instanta de judecata (aceasta va hotara daca acea clauza este abuziva si o poate anula), fie gasesc o alta modalitate de incadrare a faptei si dau o sanctiune contraventionala si masura de remediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare credit TudorB TudorB Bună ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca, in euro, pe 30 de ani la CEC BANK. In contract e trecut comision de administrare de 0,05% in valoare ... (vezi toată discuția)
Banca isi mareste marja cu 50% infoleg infoleg Am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca la o banca greceasca in mai 2007 in CHF cu ajutorul caruia am achizitionat un apartament pentru ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)