In februarie 2010 am participat la un concurs pentru ocuparea unei functii publice de conducere(sef birou), in urma caruia am fost admisa.Incepand cu data de 01.03.2010 am fost numita in functia publica de sef birou. Ce ma framanta pe mine este felul cum mi-a fost stabilit salariul de baza,acesta fiind mult mai mic decat al celor incadrati pe functii similare in cadrul institutiei,pe motiv ca eu sunt considerata nou incadrat in functie.Daca cineva poate sa ma lamureasca pot sa dau mai multe amanunte,fiindca sunt multe de spus in acest caz.
Depinde de ce sporuri sunt incluse in salariile de incadrare ale colegilor. E vorba de sporul de vechime care sigur e diferit, precum si de sporurile de care respectivii beneficiau in decembrie 2009 si care au fost preluate la reincadrare. In anul 2010 nu se pot acorda decat sporurile din anexa corespunzatoare a legii 330.
In decembrie 2009 un coleg care avea o functie identica cu cea pe care o ocup eu acum si o vechime exact ca si mine avea un salariu de baza de 1920 lei la care se adauga un spor gestionare fonduri europene de 75%, o indemnizatie de conducere de 20% si un spor de vechime de 20%.Prin urmare, salariul de baza in decembrie 2009 era de 4838,4 lei.In ianuarie 2010, odata cu aplicarea legii salarizarii unitare salariul de baza a devenit tot 4838,4lei. La data de 01.03.2010,cand am primit decizia de incadrare pentru functia pentru care am dat concurs mi s-a stabilit salariul de baza astfel 1920lei*25%*20%*20%. Dupa cum vedeti sporul de 75% a fost diminuat la25% pe motiv ca sunt considerata nou incadrat si conform HG.606/13.mai.2009,art.4alin.1,sporul de 75% devine 25%. Ceea ce nu inteleg este de ce imi calculeaza salariul de baza raportandu-se la decembrie 2009, daca eu sunt incadrata de la 01.03.2010.Tuturor salariatilor din institutie sporul de 75% A FOST INCLUS IN SALARIU. Nu ar fi corect ca salariul meu de baza sa fie egal cu cel al colegului meu(pe care l-am dat exemplu).In decizia de incadrare scrie astfel<cu data de 01.03.2010, potrivit art.30alin1 si alin.5 lit.a si b coroborat cu art 31 din legea 330/2009salariul de incadrare este........>
Daca se face referire la acest articol din lege(ART. 31 Pentru personalul nou-încadrat pe funcţii în perioada de aplicare etapizată, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare) ar trebui sa se si respecte. Ce parere aveti?
Legea 330
George R
In luna dec 2009, eram incadrat ca referent specialitate debutant (600 ron). Pe langa sporul de vechimea de 10%, mai beneficiam, conform contractului colectiv ... (vezi toată discuția)