avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

ce parere aveti de faptul ca o instanta refuza sa imparta bunurile comune in doua loturi egale? desi regula este ca impartirea sa se faca in natura, in cote egale, instanta hotaraste atribuirea catre reclamant doar a catorva bunuri, "deoarece acesta locuieste intr-un spatiu de dimensiuni reduse si nu are posibilitatea obiectiva de a le utiliza intr-un spatiu adecvat", iar restul bunurilor (toate mobile) mi le atribuie mie. asta in conditiile in care ma obliga pe mine, parata, sa-i platesc o sulta considerabila.
credeti ca asta poate fi un motiv de a formula apel la aceasta hotarare ?
cunoasteti cazuri asemanatoare si solutii date de instantele de apel?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:20, 21 Martie 2007
fara doar si poate:( e o hotarare aberanta ca instanta sa te oblige sa ei bunurile pe care nu le vrei:((
Da. Poate fi un motiv de apel. Fraza nu mi se pare destul de convingatoare pentru a motiva o imposibilitate a impartirii in natura in sensul art 673 ind 10 c.p.c.
judecatoarea o fi facut facultatea la fara frecventa. motivarea mi se pare stupida. nici macar nu a dovedit in vreun fel reclamantul ca intr-adevar asta e situatia, ca locuieste intr-un spatiu restrans . multumesc
Daca o facea la fara fregventa nu dadea asemenea hotarare ca avea si scoala vietii care valoreaza cel putin 50% din cat face facultatea:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va imparti averea bunicilor? ANAMARIA0702 ANAMARIA0702 Buna ziua!Am nevoie de un sfat cu privire la mostenirea bunicilor mei.Situatie sta cam asa:Bunicul meu a decedat in urma cu 4 ani dar dupa moartea lui tatal ... (vezi toată discuția)
Se poate admite apel ? danieal danieal in urma unui proces de iesire din indiviziune s-a dat ca solutie acceptata initial despagubire in natura( o suprafata de teren). La apel se poate cere si ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 12 ani utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca se mai poate face partaj dupa 12 ani de la divort pe un teren ramas in proprietate comuna si daca cheltuielile impuse de asta, ... (vezi toată discuția)