avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit

Nu am primit instiintare de 2 ani. La administratia financiara am aflat suma totala dar au refuzat sa explice defalcat sumele, penalizarile, dobanzile sau modul de calcul. Este dreptul meu sa aflu aceste date? Daca da, unde ma pot adresa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dolosiv , utilizator 19:44, 17 Mai 2010
Depuneti la finante o cerere in scris, din care pastrati un exemplar cu data si nr. de inregistrare, prin care solicitati sa vi se comunice debitul si accesoriile lui, precum si modul de calcul al acestora. ;)
Multumesc, am urmat sfatul dv dar nu m-au lamurit in privinta modului de calcul. In plus, a aparut o "codita" din 2002, la care au calculat penalizari si dobanzi. Nu se prescrie dupa 3 ani? Daca am platit sume dupa anul 2002 nu era normal sa se stinga intai datoria, apoi penalizarile si abia apoi sa treaca la debitul curent?
Se pot calcula si dobanzi pe langa penalizari? Nu e dubla impunere?
Sumele datorate statului se prescriu dupa 5 ani, incepand cu anul urmator anului in care au fost datorate. Sumele datorate si neachitate la scadenta vor genera penalitati, majorari, dobanzi. Daca nu ati primit informatii cu privire la modul de stabilire a acestora, solicitati o audienta la sefa serviciului de la impozite si taxe caruia v-ati adresat in scris pentru obtinerea acestor date. ;)
multumesc inca o data pentru sfat. Azi am fost acolo, la departamentul contabilitate unde m-au trimis. O camaruta in care se inghesuiau 10 persoane, cu calculatoare din epoca de piatra. Doamnele au fost foerte amabile, au vrut sa ajute dar pe harburile alea de PC nu se gaseau decat cifre, fara formule de calcul.Ba mai era sa mor si de inima, dupa ce am asteptat cateva minute bune sa se deschida fisierul cand am vazut ca am "ipoteca si sechestru". Dupa alte minute bune, in sfarsit s-a ajuns la fisierul cautat unde apare codita din 2002 iar doamnele nu au putut explica de ce s-a incasat impozit pe 2004 daca exista cu adevarat o "ramasita" mai veche. Singura explicatie a fost ca asta e programul si ca nu mai am unde merge pentru lamuriri.
Acum, din vina programului am primit somatie si titlu executoriu....Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc mult pentru rabdare si sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Penalizari la ceva ce nu am consumat florina_mauro florina_mauro PROBLEMA E URMATOARE APARTAMENTUL IN CAUZA ARE RESTANTE DIN 4 11 2005 LA CITIREA CONTUARULUI S AU CONSTATAT 269 MC APA IN PLUS FATA DE CE E CONSUMAT ... (vezi toată discuția)
Datorii din 2004 Evelyn3 Evelyn3 In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu ... (vezi toată discuția)