Pentru infiintarea asociatiei de proprietari este nevoie de acodrul scris a 50% plus unu din proprietari. Daca nu se intrunesc suficienti membri la Adunarea Generala, se face reconvocare dupa cel putin 10 zile. Care sunt conditiile (de cate semnaturi este nevoie din cei prezenti la reconvocare) ca Acordul de Asociere si Statutul sa fie aprobate?
Pentru infiintarea asociatiei sunt necesare 50% +1 din voturile tuturor proprietarilor,indiferent de cati se aduna la reconvocata. Este singura exceptie care se face de la regula de reconvocare.
Dar daca la reconvocare se aduna cativa si acestia hotarasc ca trebuie infiintata asociatia, se alege un comitet de elaborare a statutului, acordului de asociere si a celorlalte componente ale dosarului, insotite de tabelele necesare fiecarei componente cu toti proprietarii.
In timp, dupa ce s-a elaborat statutul si acordul (acestea doua in principal) se pun la dispozitia proprietarilor pentru a fi citite si insusite si, in masura in care doresc si sunt de acord, semneaza in tabelele insotitoare.
Trebuie sa aveti in aceste tabele semnaturile a 50% + 1 din totalul proprietarilor, altfel va este respins dosarul.
Aveti toata procedura in primul topic din aceasta sectiune la Documentatie aferenta asociatiilor de proprietari.
Eu am facut un asemenea dosar si mi-au trebuit mai bine de 3 luni ca sa obtin aceste semnaturi dintr-un total de 170 apartamente. Deci poate sa mearga foarte greu, dar merita!
Divizare
danuttan
In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)