avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantia bancara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantia bancara

buna ziua , daca un ofertant care se incadreaz in intreprinderi mici si mijlocii prezinta documentul scanat si nu in original cum este cerut la caietul de sarcini se mai deschide oferta, sau este declarat neconform?
rog raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 23:13, 11 Mai 2010
Depinde ce scrie in documentatia de achizitie.
Daca este vorba de scrisoarea de garantie bancara, pentru participare la procedura, art.33 alin alin. 3 , lit. b) prevede ca:" In cadrul sedintei de deschidere nu este permisa respingerea niciunei oferte, cu exceptia celor care se incadreaza intr-una dintre urmatoarele situatii: ....b)nu sunt insotite de garantia de participare, in cuantumul, forma si avand perioada de valabilitate solicitate in documentatia de atribuire".
De asemenea, conf.art.86, alin.1: "Garantia de participare se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire."
Daca vi s-a solicitat scrisoare de garantie bancara in forma originala, trebuie sa o prezentati asa. Faptul ca este IMM sau nu, nu are relevanta in cazul dat.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
vlad nicolae, moderator
Daca oferta nu este insotita de garantia de participare in forma originala,atunci oferta este inacceptabila si se respinge fara a fi deschisa.
Se poate deschide oferta daca procedura aleasa este online ( integral SEAP) si este specificat in documentatia de atribuire ca este admis acest lucru.
Pentru ofertantul declarat castigator se pot cere documentele originale ulterior, dupa deschiderea ofertelor
se solicita clarificari cu privire la acel document si probabil prezentarea intr-un termen stabilit de dvs a documentului in orginal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie participare licitatie deschisa - contract de servicii zeus78 zeus78 In Documentaţia de atribuire am stabilit perioada de valabilitate a ofertei de 60 zile si cea a garanţiei de participare de min. 60 zile, nespecificând ... (vezi toată discuția)
Og 34/2006 privind achizitiile publice si hg925/2006 sm23 sm23 CONFLICT INTRE ART. 33 ALIN. 3 PCT. B CARE PREVEDE: In cadrul sedintei de deschidere nu este permisa respingerea niciunei oferte, cu exceptia celor care se ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)