avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OG 34/2006 PRIVIND ACHIZITIILE PUBLICE SI HG925/2006
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OG 34/2006 PRIVIND ACHIZITIILE PUBLICE SI HG925/2006

CONFLICT INTRE ART. 33 ALIN. 3 PCT. B CARE PREVEDE: In cadrul sedintei de deschidere nu este permisa respingerea niciunei oferte, cu exceptia celor care se incadreaza in una dintre urmatoarele situatii: b)b) nu sunt insotite de garantia de participare astfel cum a fost solicitata in documentatia de atribuire si art. 86 alin.4 care prevede ca, "(4) In orice situatie, garantia de participare trebuie sa fie prezentata cel mai tarziu la deschiderea ofertelor".
daca respectam art. 33 atunci nu mai preluam garantia de participare la deschiderea ofertei iar daca ne luam dupa art.86 putem sa luam garantia de participare si la deschiderea ofertei.
ce parere aveti?
am un caz de genul acesta in care eu am respectat prevederile art. 33 iar respectivul a depus contestatia invocand art. 86 alin.4.in situatia in care se admite contestatia pot sa fac un recurs in interesul legii?
Cel mai recent răspuns: sm23 , utilizator 19:28, 15 Mai 2008
Art. 33 trebuie interpretat in sensul ca se vor respinge numai acele oferte care nu sunt insotite de garantia de participare la momentul sedintei de deschidere a ofertelor. Daca insa oferta a fost depusa fara sa fie insotita de garantia de participare dar la sedinta de deschidere se prezinta un reprezentant al ofertantului care face dovada constituirii garantiei de participare, atunci autoritatea contractanta nu poate respinge oferta.
ms de raspuns
foarte frumos si logic raspunsul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice-fisa de date. albertoconstruct albertoconstruct Buna ziua,am participat de curand la o cerere de oferta pentru achizitie lucrari de constructii,in fisa de date pusa la dispozitie pe seap,erea trecut ca si ... (vezi toată discuția)
Garantia bancara mariusion mariusion buna ziua , daca un ofertant care se incadreaz in intreprinderi mici si mijlocii prezinta documentul scanat si nu in original cum este cerut la ... (vezi toată discuția)
Garantie participare licitatie deschisa - contract de servicii zeus78 zeus78 In Documentaţia de atribuire am stabilit perioada de valabilitate a ofertei de 60 zile si cea a garanţiei de participare de min. 60 zile, nespecificând ... (vezi toată discuția)