avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FIRMA CU DATORII VANDUTA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FIRMA CU DATORII VANDUTA

Buna ziua,
o persoana vinde o firma cu datorii la finante.Se opereaza inregistrarea la ORC, privind noul asociat( cesionarul).
Dupa 2 ani, cedentul primeste o citatie de la Politia economica, in legatura cu firma cesionata cu datorii, acuzatia ce i se aduce fiind de inselaciune.
Ce se poate intampla?
Ce trebuie sa raspunda la interogatoriu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:55, 12 Mai 2010
cumparatorul a stiut de aceste datorii?ati scos de la finante inainte de cesiune certificat fiscal ?daca a stiut cumparatorul de datorii si a declarat ca preia firma cu activ si pasiv ,nu sunt probleme.daca l-ati indus in eroare cu privire la aceste datorii atunci putem vorbi de inselaciuni in conventii. e bine sa va duceti insotit de un avocat care se pricepe
Buna ziua.Nimeni nu va poate recomanda ce sa declaratii la interogatoriu, desigur ca trebuie sa declarati adevarul, dar nu puteti fi obligata sa dati o declaratie.Si recomandarea mea este sa va angajati un avocat
Daca firma este vanduta cu activ si pasiv si cumparatorul stie acest lucru, de ce se poate retina vina cedentului?
Eu nu cred ca problema o constituie ca a stiut sau nu cesionarul daca are sau nu datorii.
Eu mai cred ca este vorba de Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Daca este vorba de o infractiune savarsita mai inainte de operatiunea juridica de cesionare infractiunea nu s-a cesionat catre cesionar.
Raspunderea penala este personala...

Cititi ce au scris colegii de mai sus cu atentie si incercati sa le urmati sfatul, mai putin cel referitor la a pastra dreptul la tacere, sfat care nu cred ca va poate ajuta.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,
multumesc pentru interes. De fapt acum am aflat ca persoana in cauza nu a primit citatie de la politia economica, l-au instiintat verbal sa se prezinte. A fost prezent si l-au intrebat unele lucruri despre datorie, fara a i se spune ce acuzatie i se aduce. Pe dosar insa, cel intervievat a vazut PP. I-a intrebat pe politisti ca e ceva problema, se poate intampla ceva grav. Politistii l-au linistit insa, ca fac o ancheta dar sa nu-si faca probleme.
Ce i se poate intampla cel mai rau acestei persoane?

Alte discuții în legătură

Plangere inselaciune dupa 1 an sebastiant sebastiant buna ziua, am avut o societate care a dat faliment in aug 2009, si zilele astea nma suna de la politie frauda ca un vechi furnizor mi-a facut plangere ... (vezi toată discuția)
Problema contrabanda...urgent! tzutzupimp tzutzupimp Va rog sa ma ajutati. Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. ... (vezi toată discuția)
Constatarea nulitatii absolute? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU In anul 2001 se incheie un act de cesiune de parti sociale(se vinde o firma cu datorii). Ulterior autentificarii acestui act cesionarul afla ca este condamnat ... (vezi toată discuția)