avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca?

Buna ziua tuturor,
luna asta mi-am dat demisia de la primul meu loc de munca, unde m-am angajat in octombrie 2005.
Cand am vorbit cu contabila vizavi de cartea de munca mi-a spus ca nu voi primi asa ceva deoarece s-a tot schimbat legea cu cartea de munca si oricum de anul viitor nu se vor mai folosi.
Astfel mi-a spus ca voi primi o Adeverinta de vechime avizata de Inspectoratul teritorial al muncii care va tine loc de carte de munca.
Mie unul mi se pare ciudat, poate cineva va rog sa ma ajute sa-mi spuna daca e normal sa nu primesc carte de munca?
Multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.
Alessandro
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:01, 22 Martie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns :)
O sa caut email-ul de la ITM si o sa le scriu.
Multumesc din nou :)
ITM-ul nu-ti da canet de munca, doar il completeaza pe cel care-l cumpara angajatorul ptr. tine de la Directia Muncii. Daca nu ti-a luat carnet de munca angajatorul pana acuma, vei primi adeverinta de vechime. Urmatorul angajator la care mergi, itzi ia carnet de la Directie si o sa-ti treaca si adeverinta asta. Eu zic totusi sa nu te bazezi pe faptul ca din 01.01.2009 nu mai sunt carnete de munca, la noi nimic nu-i batut in cuie.
din amintiri, parca s-a renuntat, deocamdata, la eliminarea cartilor de munca intrucat tehnologia romaniei nu putea/poate mai mult:))
E ok si numai cu adeverinta;)

Alte discuții în legătură

Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Intocmirea carnetelor de munca retroactiv enticing enticing Buna ziua, Revin cu o mai veche problema, larg dezbatuta si totusi inca neelucidata (atat pentru mine cat si pentru altii), acea a intocmirii carnetelor de ... (vezi toată discuția)
Problema carte de munca AndreiMIT AndreiMIT Buna ziua, Incerc sa aflu ce s-a intamplat cu cartea mea de munca, in anul 2007 m-am angajat la o firma de paza aveam aproximativ 19 ani, nu mai retin daca ... (vezi toată discuția)