avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cit poate retine un angajator CM dupa preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cit poate retine un angajator CM dupa preaviz?

Va rog sa ma ajutati cu urmatorul aspect: mi-am dat demisia de la o companie pe data de 14 apr 2010, iar preavizul s-a terminat pe 29 apr. Am intrebat azi la personal daca pot merge la sediul lor sa-mi dea CM, iar cineva de acolo mi-a spus ca nu este inca semnata de dl director, acesta zicindu-i "mai las-o pe birou ca nu e graba!" As vrea sa stiu daca este normal sa stea la ei atita timp cartea mea de munca sau trebuie deja inchisa la ITM... Cei de la personal mi-au spus ca lichidarea este facuta doar asteapta aceasta semnatura...
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 11 Mai 2010
Multumesc mult
@ teo68 si Benafflek
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul'
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca anisoaro anisoaro As vrea sa stiu si eu cat dureaza sa iti inapoieze cartea de munca din mometul plecari de la firma respectiva? (vezi toată discuția)
Carte de munca lavinia1001 lavinia1001 Am si eu o problema legata de eliberarea cartii de munca de catre angajator. Fostul meu angajator refuza sa imi elibereze cartea de munca desi contractul meu a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cartea de munca ansawy ansawy am lucrat in arad la un magazin de incaltaminte.am semnat un contract de angajare si mi s-au cerut actele.firma respectiva i-si are sediul in bucuresti.dupa ... (vezi toată discuția)