avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... prelungirea varstei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

prelungirea varstei de pensionare

Am si eu o nedumerire. Am un dosar al unei dne profesoare care nu doreste sa iese la pensie.Are 60 de ani. Am avut si anul trecut aceeasi speta si am castigat in instanta dreptul sa mai profeseze pt. inca un an. Acum doreste pana la 65 de ani, varsta de pensionare a barbatilor. Merg ca si anul trecut pe discriminare, O.U.G. 67/2007 privind aplicabilitatea principiului galitatii de sanse si de tratament intre barbati si femei si chem ca si data trecuta in judecata Inspectoratul Scolar si Colegiul pt. a fi obligati sa-i recunoasca dnei dreptul de a-si continua activitatea pana la 65 de ani. Acum vine Inspectoratul si invoca exceptia necompetentei materiale a sectiei conflicte de munca...zic ei ca ar fi competenta sectia de contencios intrucat trebuia sa atac Decizia luata de Consiliul profesoral prin care s-a respins cererea dnei. Eu insa consider ca am un alt obiect, nicidecum aceasta decizie...Eu solicit prin actiune recunoasterea exercitarii nedisriminatorii a dreptului la munca, potrivit dreptului comun al muncii. Ce parere aveti?:)
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 15:52, 11 Mai 2010
decizie luata de consiliul profesoral, trebuie anulata ,drept pt care competenta apartine sectiei de contencios administrativ . ai procedura prealabila de facut ,ceri anularea deciziei intai de catre emitent sau de catre organul ierarhic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de ancheta constituita ilegal mariacapraru mariacapraru In luna aprilie 2014 am fost anchetata pe nedrept (pentru ca foloseam cuvinte din limba engleza la ora si nu am voie sa fac asa ceva, spune profesoara de ... (vezi toată discuția)
Titularizare Renata krisztina Renata krisztina Buna seara! Am si eu o nedumerire. Sunt profesoara de limba si literatura romana. In aceasta primavara urma sa fiu titularizata la scoala la care predau in ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie decizie consiliu profesoral ioananica ioananica Buna ziua Este vorba despre o situatie scolara in care la final de an consiliul scolar decide scaderea notei la purtare pentru 2 elevi.Problema consta in ... (vezi toată discuția)