avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotarare definitiva la somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

hotarare definitiva la somatie de plata

Am primit o citatie in data de 15.02.2010 cu obiectul cauzei somatie de plata din partea unei firme fiind girant inn acest dosar, apoi in data de 16.03.2010 am fost chemat in instanta dar nu m-am prezentat si sa hotarat urmatoarele citez " Admite cererea formulata de creditoare. Se citeaza partile( adica si fosta sotie, ea fiind debitorul principal), conform art. 85,105 C.PROC.CIV., creditoare cu mentiunea de a depune la dosar inscrisuri care sa ateste ca exista identitate intre numele de fata al fostei sotii si numele dobandit dupa casatorie, respectiv certificat de casatorie. Amana judecarea cauzei la 13.04.2010. Cu recurs odata cu fondul. Pronuntata in sedinta publica de la 16.03 .2010l." Apoi am primit o a doua citatie in care am fost chemat la tribunal in data de 13.04.2010 in care sa hotarat, citez" Admite cererea formulata de aparatorul creditoarei. Seciteaza debitorii conf .art.80. C.proc .civ. Amana judecarea cauzei la 04.05.2010. Curecurs odata cu fondul. Pronuntata in sedinta publica de la 13 aprilie 2010". Apoi in 04.05.2010 scrie asa "Dosar finalizat prin hotarare nr.3920. Respinge cererea. Irevocabila". Ce vreau sa va intreb este ce sa hotarat?? A cui cerere sa respins ? Eposibil a firmei care ne a dat in judecata ca eu nu am facut nici o cerere si nici fosta sotie, s ar putea sa fi fost prescrisa datoria cred pt ca cele doua telefoane mobile pe care le am achizitionat in 2004 au fost platibile in rate pe 5 ani!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 09:40, 12 Mai 2010
A fost respinsa cererea creditorului. Dvs si sotia aveati calitatea de debitori.
Situatia pentru dvs este in regula pentru moment.
Insa creditorii au calea dreptului comun pentru realizarea creantei lor, daca prin procedura speciaa a somatiei de plata nu au putut obtine un titlu executoriu.
trebuie sa mergeti la judecatorie si sa studiati dosarul ... aici ne putem da cu parerea ce scrie acolo.
Respinge cererea depusa de catre reclamant, cu alte cuvinte ati fost judecat in lipsa si pe cale de consecinta nu sunteti somat la plata.
bioenergeta a scris:

A fost respinsa cererea creditorului. Dvs si sotia aveati calitatea de debitori.
Situatia pentru dvs este in regula pentru moment.
Insa creditorii au calea dreptului comun pentru realizarea creantei lor, daca prin procedura speciaa a somatiei de plata nu au putut obtine un titlu executoriu.
gabescu a scris:

Respinge cererea depusa de catre reclamant, cu alte cuvinte ati fost judecat in lipsa si pe cale de consecinta nu sunteti somat la plata.

Alte discuții în legătură

Cale de atac a hotararii date in actiune in anulare - og 5/2001 Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi stimati forumisti sunt intr-o mare dilema. societatea X a chemat societatea Z pe calea OG 5/2001 pentru plata unei sume de bani cu titlu de contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Termen amanare somatie andral andral revin cu o problema mai veche,in ceea ce priveste desfasurarea procesului in cazul somatiei de plata. Am avut prima infatisare la un proces in care eu am dat ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare,intampinare -somatie plata andral andral Deoarece urmeaza sa am o noua infatisare si deoarece nu am bani de avocat,am mers azi la judecatorie si am asistat la un proces care este exact cazul meu. Ei ... (vezi toată discuția)