avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere in anulare,intampinare -somatie plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere in anulare,intampinare -somatie plata

Deoarece urmeaza sa am o noua infatisare si deoarece nu am bani de avocat,am mers azi la judecatorie si am asistat la un proces care este exact cazul meu. Ei bine,iata despre ce este vorba. Am un proces -somatie plata in care s-a dat hotarare judecatoreasca,in urma careia debitorul a depus cerere in anulare. Eu,am depus intampinare.Acum,la proces daca vine debitorul si-mi spune judecatorul ca daca sunt de acord sa i se lase timp sa ia act de intampinare,eu ce sa fac? Sa spun da,sunt de acord(si ce se poate intampla in acest caz?) sau sa spun NU,nu sunt de acord(ce se poate intampla in acest caz). Pun intrebarile acestea deoarece azi la acel proces creditorul a spus ca este de acord si solutia data de judecator a fost ca se amana pana pe .....cam o luna.Mai am o nelamurire: dupa aceasta amanare a procesului,ce se mai poate intampla?Se termina?Sau se poate prelungi....pana la calendele grecesti?Imi vine sa renunt!
Cel mai recent răspuns: andral , utilizator 20:04, 14 Septembrie 2011
La primul termen , i se pune in vedere intampinarea si i se comunica un exemplar.
E normal sa i se acorde un termen scurt pentru a raspunde la capetele de cerere din intampinare.
Daca procedura e completa( competenta teritoriala, materiala, timbrajul, calitatea ...) se trece la fondul cauzei.
Se vor acorda termene pana se clarifica din probatoriu cererea!

Succes si rabdare !

P.S:cititi in Codul de procedura civila !!!!
multumesc pt. raspuns. Am intrat pr Codul de procedura dar ma uit ca "vitelul la poarta noua".Nu-nteleg.Imi puteti explica dvs. mai pe intelesul nostru al celor care nu ne pricepem la legi si la interpretarea lor?
Va recomand sa cititi procedura somatiei de plata.
De asemenea, daca judecatorul va intreaba daca sunteti de acord cu amanarea procesului pentru ca partea adversa sa ia act de intampinare, desi nu e procedural, spre interesul dvs.
-opuneti-va .
multumesc,ma opun dar ce repercursiuni pot fi daca ma opun si care sunt daca sunt de acord. Asta nu inteleg. Trebuie sa stiu care sunt procedurile in fiecare caz,ca sa pot alege varianta cea mai buna pt. mine.Sunt total dezamagit. Am ales varianta OG 5/2001 crezand ca o sa se termine mai repede dar ma gandesc ,ca m-am inselat.Procesul dureaza de 7 luni.Toate inscrisurile pe care le-am depus la dosarul caruia i s-a dat o hotarare in favoarea mea sunt perfect legal si indeplinesc absolut toate formele legale.Partea adversa nu face decat sa tergiversese achitarea datoriei catre mine. Au bani,au avocati care cunosc toti pasii ,toate procedurile si probabil ca au si relatii in justitie.Nu este corect.Am muncit si nu-mi dau banii. Am uitat sa va spun ca mi-au achitat o parte din factura.Eu acum ma judec pentru un rest de plata.Oare sa nu existe dreptate in justitia romana sau poate din cauza faptului ca nu ma pricep eu sunt asa de disperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata andral andral O firma a dat in judecata o institutie bugetara deoarece i s-a platit o parte din factura si acum nu i se mai plateste restul. A fost la proces la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Revin cu somatie plata dorel13 dorel13 Permiteti-mi sa revin cu o problema.Pana acum ajutorul dat de dvs. cei care mi-ati indrumat pasii a fost nemaipomenit. Deci : Am un proces-somatie plata si ... (vezi toată discuția)
Termen pentru somatia de plata cristina35 cristina35 Va rog frumos , lamuriti-ma si pe mine intr-o problema, ca eu inca nu am reusit sa ma dumiresc singura... Am avut azi termen pentru o somatie de plata la care ... (vezi toată discuția)