revin cu o problema mai veche,in ceea ce priveste desfasurarea procesului in cazul somatiei de plata. Am avut prima infatisare la un proces in care eu am dat in judecata o institutie bugetara pt. a-mi achita un rest de plata al unei facturi. La prima infatisare,institutia a depus amanare.Maine este procesul si vreau sa ma duc astazi sa vad dosarul,sa vad daca au depus intampinare.Ei,aici nu am inteles.Exista un termen de depunere al amanarii sau poate depune chiar si maine la proces?Si deasemenea,ce ar putea cere in amanare daca eu am depus la dosar:contract,raport de activitate,factura,ordin de plata al platii partiale a facturii,notificare si chemare la conciliere.Toate documentele sunt semnate,stampilate,nr.de inregistrare dat Toate sunt semnate de conducerea institutiei.
Am uitat sa va spun ca eu am reziliat contractul la timpul respectiv deoarece imi cereau sa micsorez valoarea contractului si ei au fost de acord cu rezilierea.Dar acum,vin si-mi spun ca trebuia sa termin lucrarea.Lucrare care avea un termen mai lung.Deci eu am reziliat contractul in iulie2010 si contractul ar fi trebuit sa se termine la 30 noiembrie2010Eu,i-am dat in judecata pt.rest plata a facturii emisa pe luna de dinaintea rezilierii.Eu zic ,ca,chiar daca ei imi reproseaza prostia asta,nu are treaba cu acest proces -somatie plata. Ceea ce spun eu,cred ca inseamna alt proces.Sa deschida ei un proces daca au dreptate, nu?Nu cred ca pot veni in amanarea acestui proces pe rol al somatiei de plata.Ce ziceti?
Cu 5 zile inainte de termen,normal dosarul nu mai poate fi studiat intrucat este ridicat de la arhiva si predat completului care judeca cauza,cu scopul ca judecatorii sa ia act in timp util de documentele eventual introduse de parti
Amanarea procesului se poate cere chiar in ziua judecatii. Nu e neaparat sa se si admita. Amanarea se va acorda numai pt motive temeinice. Din ce spuneti dvs. procesul a fost amanat odata. Parerea mea este ca daca ei solicita din nou amanare nu li se va acorda. Asta doar in cazul in care nu exista alte probe noi pentru a fi administrate.
In legatura cu rezilierea contractului, intr-adevar problemele pe care ei le invoca nu pot fi discutate in cadrul acestui proces, ci eventual intr-un proces pornit pe calea dreptului comun. Daca totusi ei invoca aceste aspecte, exista riscul sa vi se respinga actiunea tocmai pentru cu problemele pe care ei le invoca trebuie analizate pe calea dreptului comun, unde se pot administra si alte probe decat inscrisuri.
Obiect al unui proces - somatie de plata nu poate fi decat plata unor datorii certe, lichide si exigibile. Daca se invoca si alte aspecte pentru care trebuie administrate alte dovezi decat inscrisuri, procesul somatiei de plata se va respinge, urmand ca partile sa promoveze o noua actiune in baza dreptului comun.
Mult succes!