revin cu o problema mai veche,in ceea ce priveste desfasurarea procesului in cazul somatiei de plata. Am avut prima infatisare la un proces in care eu am dat in judecata o institutie bugetara pt. a-mi achita un rest de plata al unei facturi. La prima infatisare,institutia a depus amanare.Maine este procesul si vreau sa ma duc astazi sa vad dosarul,sa vad daca au depus intampinare.Ei,aici nu am inteles.Exista un termen de depunere al amanarii sau poate depune chiar si maine la proces?Si deasemenea,ce ar putea cere in amanare daca eu am depus la dosar:contract,raport de activitate,factura,ordin de plata al platii partiale a facturii,notificare si chemare la conciliere.Toate documentele sunt semnate,stampilate,nr.de inregistrare dat Toate sunt semnate de conducerea institutiei.
Ceea ce trebuie sa spuneti dvs instantei este faptul ca din probele-inscrisurile care exista la dosar sunt intrunite toate conditiile pentru admiterea actiunii dvs, in sensul ca prin inscrisurile depuse de dvs. ati dovedit existenta creantei certe, lichide si exigibile pe care o aveti impotriva lor. Mai mult, nici nu poate fi vorba despre conestarea sau nerecunoasterea acesteti creante de catre ei, cata vreme au facut o plata prin care au recunoscut astfel creanta fata de dvs. Nu spuneti nimic despre rezilierea pe care o invoca ei, ci mizati pe faptul ca toate conditiile cerute de legea speciala a somatiei de plata sunt indeplinite, inscrisurile depuse la dosar dovedesc cert si neindoielnic acest lucru si prin urmare actiunea dvs. trebuie admisa.
Asa voi face,multumesc mult ! Ca intotdeauna,cand am avut probleme,aici am gasit intelegere si mi s-a explicat pe intelesul meu.Multumesc inca o data ca existati!
pe data de 25 mai la procesul pe fond,debitoarea nu a venit si judecatoarea a spus ca ramane in pronuntare. M-am uitat acum pe portal si scrie ca "se amana pronuntarea la data de 02 iunie" ce vrea sa insemne asta?