avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formalitati legale detasare salariat de la un alt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formalitati legale detasare salariat de la un alt punct de lucru

Buna ziua,care sunt formalitatile legale care trebuie sa le fac daca vreau sa detasez, pentru perioada verii cativa salariati de la un punct de lucru din Bucuresti la un alt punct de lucru la Mangalia (in cadrul aceleiasi firme) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 29 Februarie 2012
Faceti act aditional de schimbare a locului de munca, urmand ca virarea impozitului pe salarii si celelate declaratii sa le faceti pentru salariatii detasati, la punctul de lucru respectiv.
1. Conform art.45 din Codul muncii detasarea inseamna schimbarea temporara a locului de munca la alt angajator.
2. La dvs. este vorba de delegare, asa cum spune Codul muncii:
Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.
Art. 43. - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Va multumesc pentru raspunsuri.
buna ziua ,
o intrebare , pentru detasati cine depune fisa fiscala ,angajatorul sau unitatea unde este detasat angajatul ? multumesc (se poate o baza legala sa-i comunic responsabilului din firma )
Fisa fiscala pentru salariatii care au fost detasati la o alta unitate se completeaza de unitatea care a incheiat contractele de munca cu acestia. In situatia in care plata venitului salarial se face de unitatea la care salariatii au fost detasati, angajatorul care i-a detasat comunica angajatorului la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare salariat, precum si eventualele modificari ale acesteia aparute in cursul anului. Pe baza acestor date unitatea la care salariatii au fost detasati intocmeste statele de salarii, calculeaza impozitul si transmite lunar unitatii de la care au fost detasati informatii privind venitul brut realizat, alte deduceri, venitul baza de calcul, precum si impozitul retinut pentru angajat, in scopul completarii fisei fiscale.
Ordin 2293/03.12.2007 - pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 866 din 18.12.2007
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere erikapopa erikapopa in situatia unui salariat detasat care se intoarce la jumatate lunii ii se acorda deducere la ambele locuri de munca, cum se poate face corectia ? (vezi toată discuția)
Rog din suflet un sfat cristina_mihaela cristina_mihaela In situatia DELEGARII PENTRU 60 DE ZILE IN CADRUL ALTUI BIROU, in situatia in care persoanei in cauza i se face o noua FISA A POSTULUI semnata de ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale 2010 carmendehelean carmendehelean In perioada 01.07.2010-31.12.2010 un angajat de la o societate este detasat la o alta societate comerciala.Intrebarea mea este cum se procedeaza la intocmirea ... (vezi toată discuția)