avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... fostii pensionari de invaliditate pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

fostii pensionari de invaliditate pot beneficia de somaj?

pensionarii de boala taiati de la pensie pot merge-n somaj? daca nu-si gasesc loc de munca ce fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:14, 12 Mai 2010
Conform legii 76/2002 pot beneficia de indemnizatie de somaj persoanele care au încetat activitatea ca urmare a pensionării pentru invaliditate şi care, ulterior, au redobândit capacitatea de muncă şi nu au reuşit să se încadreze în muncă, daca perioada de pensionare a fost de cel mult 12 luni.

multumesc pentru raspuns. Mi se pare totusi nedrept pentru ceilalti pensionari de boala, care au fost taiati efectiv de la pensie, au o varsta destul de inaintata, si nu-si gasesc nicaeri loc de munca.
ce-ar trebui sa faca acestia?
1. Expresia "au fost taiati de la pensie" nu este cea mai potrivita. Inseamna ca au fost declarati apti pentru munca de catre comisia de expertiza medicala.Adica sunt sanatosi si asta este foarte important.
2. Aveti dreptate, de la o varsta este mai greu sa gasesti un loc de munca. Dar asta nu mai este problema noastra, este a guvernantilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la ajutor de ºomaj? bobbyiobo bobbyiobo Din 6 octombrie mi-a fost tăiată pensia de boală. Pot primi ajutor de şomaj? În ce categorie socială mă încadrez? Vă mulţumesc, (vezi toată discuția)
Somaj dupa pensie de invaliditate? clau17 clau17 tatal meu are 53 ani a fost pensionat de boala din 2009 pana acum 2011an in care i-a fost retrasa pensia de boala ,poate beneficia de somaj in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensie de invaliditate nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si am si eu urmatoarea problema: ma aflu la pensie de invaliditate de 10 luni si peste 2 luni trebuie sa merg la ... (vezi toată discuția)