avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa pensie de invaliditate?

tatal meu are 53 ani a fost pensionat de boala din 2009 pana acum 2011an in care i-a fost retrasa pensia de boala ,poate beneficia de somaj in conditiile in care inaintea pensionarii a lucrat 12 luni fara intrerupere...va rog sa ma informati....
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 05:06, 8 Decembrie 2011
Din continutul Legii 76/2002, art. 17 alin.1: g) au încetat activitatea ca urmare a pensionării pentru invaliditate şi care, ulterior, au redobândit capacitatea de muncă şi nu au reuşit să se încadreze în muncă; rezulta ca are acest drept. Sa se prezinte la agentie pentru a primi informatii despre modul in care se poate inscrie la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 8 ani de pensie boala am drept la somaj? ramy27 ramy27 am fost in pensie de boala din 1999 pana in otombrie 2008,din 2008 nu mai am nici un venit.....am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj Jordy77 Jordy77 In aprilie 2012, fiind angajata in munca si dupa aproape o luna de concediu medical, am fost pensionata medical (grad 3) . In luna ianuarie 2013 (cam dupa noua ... (vezi toată discuția)
Daca i-a incetat pensia de invaliditate poate beneficia de indemnizatie de somaj? mariiuca mariiuca Buna ziua.Tatal meu ere 57 ani, si la inceputul lunii a fost anuntat ca nu mai beneficiaza de pensia pe caz de boala.Poate beneficia de somaj?Nimeni nu vrea sa ... (vezi toată discuția)