avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dupa 8 ani de pensie boala am drept la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dupa 8 ani de pensie boala am drept la somaj?

am fost in pensie de boala din 1999 pana in otombrie 2008,din 2008 nu mai am nici un venit.....am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:11, 21 Noiembrie 2009
Legea 76/2002
Art. 17. - (1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi in una dintre urmatoarele situatii:
g) au incetat activitatea ca urmare a pensionarii pentru invaliditate si care, ulterior, au redobandit capacitatea de munca si nu au reusit sa se incadreze in munca;
Art. 38. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
g) incetarii motivului pentru care au fost pensionate;
2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.
Ati depasit termenul de 12 luni de la data incetarii motivului pentru care ati fost pensionat.
Puteti beneficia de ajutor social conform legii nr. 416/2001.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma! adrianbiti adrianbiti In baza prevederilor art.61 lit.c,am fost concediat.Incepand cu data de 07.01.2009,am incetat activitatea.Doresc sa inaintez dosar de somaj?Exista un termen ... (vezi toată discuția)
Somaj sau nu? chance1 chance1 Nepotul meu a terminat liceul anul trecut, in iunie 2008. A incercat sa-si gaseasca de lucru, dar nu a gasit ceva stabil. Acum, in martie a incercat sa-si ... (vezi toată discuția)
In legatura cu somajul alin1980 alin1980 Buna ziua as dori sa intreb somajul cum se calculeaza din momentul in care ai depus dosarul . si ti-a fost aceptat din momentul acela primesti somasj., ... (vezi toată discuția)