avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals intelectual ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals intelectual ??

inregistrarea in contabilitatea unitatii, a unei sume ,fara document justificati-aprox 30.00 ron este /nu este fals intelectual
Cel mai recent răspuns: gornea amgelica , utilizator 20:01, 22 Iunie 2010
ART. 43 din Legea contabilitatii prevede ca :
Efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte, precum si omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, avand drept consecinta denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum si a elementelor de activ si de pasiv ce se reflecta in bilant, constituie infractiunea de fals intelectual si se pedepseste conform legii.
In cazul dumneavostra nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni ci, se poate considera neglijenta, greseala umana, etc. orice altceva dar nu infractiune.
elementele constitutive sunt intrunite cand ????
,,eu ,, cu buna stiinta ,am inregistrat o suma ,am intocmit o fisa analitica cu cv...iar la rubrica doc.just am trecut pv de inventariere, unde nu erau semnalate diferente , am folosit un proces verbal de inventariere, nr lui, drept document de intratre .Cum se poate,, evaluata,, aceasta persoana ,avand in vedre ca inregistrarea a denaturat patrimoniul , a inregistrat ....fara doc justificativ atat in lista inventar,cat si in conta ( a intocmit o fisa analitica), nu exista in contabilitatea de gestiune - fise de magazie , siiiiii diferente de inventar au existat si in anul urmator ..
.. mii de multumiri...
.FAC UN REZUMAT ...gestionarul nu a evidentiat in fise de magazie operatiunile de intrare si iesire, contabilul depozitului( cu acordul ct sef.) a inregistrat fara doc justificativ in lista de inventar ,, O.,,. suma, ct sef a facut fisa analitica TOT FARA document justificativ .CU ACEEASI SUMA .....apoi a facut o iesire ...,, imaginara,, . si astfel se dorea acoperirea uniu minus de inventar ......ce se poate face cu asa angajati? managerii nu sunt de specialitate si, nu inteleg gravitatea lucrurilor...
Care este valoarea prejudiciului?
28.900 roni
28.900 pt anul 2008
pt 2009 - plus 50.000 si un minus de 80.000, nu se pot face compensatii legal

Alte discuții în legătură

Contabilitate defectuoasa si incompleta OanaRo OanaRo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Institutie publica, contabilul sef a inregistrat doar partial documentele (veniturile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Inventarierea elementelor ce nu reprezinta bunuri katica katica Conform OUG 1753/2004 \" 32 Pentru inventarierea elementelor de activ şi de pasiv ce nu reprezintă bunuri este suficientă prezentarea lor în situaţii ... (vezi toată discuția)
Registru inventar morariumimi morariumimi ce se trece in registru inventar- articolele sauspecific ca s-a efectuat inventarul ,ziua, luna ... :\\"> (vezi toată discuția)