avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna asigurari RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna asigurari RCA

Stimati si Stimabile,

Am un dosar de dauna RCA deschis la o soc de asigurari cu renume in ceea ce priveste problemele de despagubire.

Nu dau detalii inutile, doar esentialul

Dosarul este avizat(deschis) de o luna jumatate, s-au facut toate constatarile de un service agreeat de soc de asigurari, trecandu-mi piesele la inlocuit, tot service-ul respectiv mi-a dat o calculatie in Audatex.
Am fost contactat telefonic de soc de asigurari cum ca nu s-ar fi aprobat de inlocuit anumite repere, ci de reparat, desi service-ul mi-a spus clar ca nu este posibila repararea, mai mult suma asa-zis aprobata e de 3 ori mai mica decat calculatia.
Ce am facut eu? Am facut o solicitare de despagubire inainte de reparatie in baza normelor CSA, pentru a fi sigur ca imi voi repara masina cu piese de origine, am trimis-o prin posta cu confirmare.
Urmatorul pas ar fi sa fac convocarea la conciliere cf art 720 indice 1 c.proc.c., pe care o am deja pregatita
Apoi procesul verbal urmare a convocarii
Pasul final in caz de insucces la convocare, actionarea in instanta....

Nu sunt de specialitate insa m-am documentat.
As dori o parere de specialitate sau un sfat din partea celor care au mai trecut prin asa ceva. Poate va folosi si altcuiva care isi cunoaste drepturile si nu vrea sa cedeze in fata tertipurilor de 2 lei cu care ne-am obisnuit deja de mai bine de 20 de ani.

Cu stima,:D

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:39, 13 Mai 2010
Ati procedat foarte bine.
In functie de raspunsul dat de soc. de asigurari la convocarea la conciliere, veti intocmi si procesul verbal de conciliere (sau poate aleg sa se prezinte) si apoi puteti actiona linistit in instanta. Atentie doar la taxa de timbru pentru ca pretentiile se platesc la valoare.
Mult succes.
av.M.Hornea
Modul in care ati procedat este corect. Asiguratorul este obligat sa va repare masina conform actului de constatare initiala, prin care v-au aprobat inlocirea unor piese. La conciliere va recomand sa folositi notele tehnice emise de service prin care o piesa sau ansamblu de piese nu se repara ci se inlocuiesc din motive de securitate si siguranta, lucru ce primeaza in fata oricaror alte interese. La conciliere nu acceptati schimbarea constatarii cu alta, la solicitarea sau sfatul asiguratorului.
[Buna ziua,
as avea si eu o intrebare
la mine pe strada se face canalizarea mai exact in Orasul Pantelimon,am stat o zi intreaga in casa deoare au sapat iar pamantul mi l-au pus la poarta fara sa imi lase o cale de acces.
azi cand in sfarsit am reusit sa ies cu masina din curte,cand m-am intors acasa si am intrat pe strada era nivelat de masina dansilor si anume de un escavator.din pacate nu au facut ce trebuie si am ramas cu masina intepenita in namol si mi s-a rupt bara.nu ar trebui sa imi dea asigurarea firmei sa imi repar masina?
va multumesc!
daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze si am rugamintea sa imi spuneti unde pot sa apelez
as putea sa ii dau in judecata ,am facut si poze
am reusit sa o scot cu cativa baieti care au ridicat-o pe maini
Caz asemanator cu acela la care am raspuns mai inainte pt. evenimentul consemnat la ora 17.15 Va rog sa-l studiati si sa actionati la fel.
Multumesc pentru sfaturi D-na Hornea si D-le Tudor.
Intr-adevar despre taxa de timbru, nu stiu cum se calculeaza dar cand voi ajunge la acel pas ma voi interesa si de acest aspect.
O problema ar fi ca nu am copii dupa actele de la dosarul de dauna, pentru ca nu mi-au dat. Ar fi o solutie sa le solicit in scris de la ei?
Cat despre notele tehnice, am mai facut o constatare suplimentara pe cont propriu la un service autorizat de producator care este si reprezentanta din romania, acestia constatand aceeasi necesitate de a inlocui piesele, ba chiar mai mult, au mai gasit si alte mici defectiuni ne-constatate de catre service-ul agreeat de asigurari unde am facut prima constatare. Sper sa imi foloseasca la ceva totusi si aceasta constatare suplimentara. Cei de la reprezentanta de service au trimis din proprie initiativa sumarul constatarii+poze foarte explicite, catre firma de asigurari, insa se fac ca ploua.

Apropo, stiti cum bate dezastrul mai nou la usa???

..... BOC! BOC! BOC!

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)