avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna asigurari RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna asigurari RCA

Stimati si Stimabile,

Am un dosar de dauna RCA deschis la o soc de asigurari cu renume in ceea ce priveste problemele de despagubire.

Nu dau detalii inutile, doar esentialul

Dosarul este avizat(deschis) de o luna jumatate, s-au facut toate constatarile de un service agreeat de soc de asigurari, trecandu-mi piesele la inlocuit, tot service-ul respectiv mi-a dat o calculatie in Audatex.
Am fost contactat telefonic de soc de asigurari cum ca nu s-ar fi aprobat de inlocuit anumite repere, ci de reparat, desi service-ul mi-a spus clar ca nu este posibila repararea, mai mult suma asa-zis aprobata e de 3 ori mai mica decat calculatia.
Ce am facut eu? Am facut o solicitare de despagubire inainte de reparatie in baza normelor CSA, pentru a fi sigur ca imi voi repara masina cu piese de origine, am trimis-o prin posta cu confirmare.
Urmatorul pas ar fi sa fac convocarea la conciliere cf art 720 indice 1 c.proc.c., pe care o am deja pregatita
Apoi procesul verbal urmare a convocarii
Pasul final in caz de insucces la convocare, actionarea in instanta....

Nu sunt de specialitate insa m-am documentat.
As dori o parere de specialitate sau un sfat din partea celor care au mai trecut prin asa ceva. Poate va folosi si altcuiva care isi cunoaste drepturile si nu vrea sa cedeze in fata tertipurilor de 2 lei cu care ne-am obisnuit deja de mai bine de 20 de ani.

Cu stima,:D

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:39, 13 Mai 2010
Firma de asigurari nu o sa va dea copii dupa documentele lor. In cel mai fericit caz puteti obtine copii dupa documentul de constatare de la service-ul unde v-au facut prima constatare.
Apropo: ambitia lui Boc afostsafie "ori premier, ori nimic" si i-au iesit amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)