avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... numere topografice reale?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

numere topografice reale?

se poate ca pe extrasul cf sa fie un numar topografic si cei de la comisia locala care au facut un proces verbal de punere in posesie pt o anumota persoana sa treaca un alt numar topo de exemplu: in cf este numarul topo 701,702 iar in procesul verbal este trecut de agentu agricol :categoria de folosinta gz numar cadastral 569 si cc numar cadastral 570..se pot face asemenea nereguli?sau exista asa ceva?

ce inseamna categoria de folosinta a terenului denumirea gz?se poate face ca pe acel proces verbal sa treaca numarul cadastral si la ocpi sa fie trecuta numarul topo ,pot sa fie acelasi lucru tinand cont ca este aceasi suprafata de teren dar cu alte denumiri?
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
iuli113, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 14:12, 14 Mai 2010
Numarul cadastral nu este sinonim cu numarul topo.
In primul rand, categoria de folosinta "gz" nu exista! (Totusi, daca a citit cineva pe undeva ceva despre aceasta prescurtare, va rog sa spuneti, ca eu nu am auzit; multumesc anticipat!)
In al doilea rand, asa cuma afirmat si angimm, numarul topo nu este acelasi cu numarul cadastral. Numarul topo reprezinta, de fapt, identificarea imobilelor dupa vechea legislatie in domeniu. In urma actualizarii legislatiei (vezi Legea 7/1996 si celelalte), imobilele se identifica prin numar cadastral (si, eventual, numar de carte funciara sau identificator electronic, mai nou, dar asta e o alta poveste, mai din timpurile noastre).
Faceti o documentatie cadastrala de actualizare a informatiilor cadastrale pentru imobilul in cauza si scapati de orice problema.
revin cu raspunsul :gz scrie deci nu va mint..inseamna ca titlu este un fals..si cum pot face o documentatie cadastrala de actualizare a informatiilor cadastrale?ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
iuli113, utilizator
Va cred ca scrie "gz", dar sincer va spun ca nu stiu ce inseamna. Chiar daca lucrez in domeniu, nu am auzit! :(
Cat despre documentatia pentru actualizarea informatiilor cadastrale, luati legatura un o persoana fizica sau juridica autorizata (un cadastrist, mai pe romaneste), prezentatii actele de proprietate, actuala documentatie cadastrala a imobilului si explicatii problema. Iar pe schita noua va fi mentionata categoria actuala de folosinta (adica ce gaseste cadastristul cand vine si masoara: arabil, fanete, pasune, neproductiv, etc.). Mai departe, cu siguranta va sti ce are de facut!
Suuces! ;)
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Paula Tudor, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul ancpi 134/2009 potyi potyi Buna ziua, Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se ... (vezi toată discuția)
Teren agricol sau faneata; autorizatie de construire Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Buna ziua, Situatia este in felul urmator: un teren situat intravilan intr-o mica localitate din judetul Arges Terenul se vinde in decembrie 2004, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am un contract de vanzare cumparare pe numele mamei ... petre_marian petre_marian Buna seara. am un contract de vanzare cumparare pe numele mamei din anul 1957.cei de la primarie i-au reconstituit alt amplasament deoarece in extrasul de ... (vezi toată discuția)