avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... corect?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

corect?

Se da urmatoarea situatie: angajatul cu meseria x dintr-un compartiment A este concediat din motive ce nu tin de persoana sa, iar altul cu alta meserie y care se afla pe postul unei colege aflate in concediu de maternitate din alt compartiment B este pastrat, urmand chiar a fi angajat pe definitiv in primul compartiment A, eventual pe o meserie asemanatoare cu x. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 11 Mai 2010
Daca asta este decizia angajatorului, care poate face orice reorganizare doreste in unitatea sa, pe riscul si pe banii sai, este legal.
dar parca era o lege care zicea ca daca s-a desfiintat postul nu se mai poate infiinta unul isentic timp de 6 luni, iar angajarile la stat se fac numai pe posturi unice, nu?
@ goplanet
Daca doriti un raspuns cat mai exact la situatia expusa , atunci oferiti toate detaliile necesare obtinerii acestuia.
1. In mesajul initial nu se specifica daca lucreaza stat sau la privat.
2. Nu exista o astfel de lege ... interdictia angajarii pe o anumita perioada de timp se refera la angajatorii care efectueaza concedieri colective si nu individuale , iar durata este de 9 luni si nu de 6 luni .
3. Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor finaciare, a falimentului sau a reorganizării activităţii.
Angajatul are dreptul de a contesta in instanta decizia de concediere.

Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua !Am si eu o nedumerire...dc ma puteti ajuta, astept raspuns. Directorul X vrea sa desfiinteze postul Y.Alte date ale problemei: exista 3 posturi Y ... (vezi toată discuția)
O anagajata insarcinata poate fi concediata in cazul desfiintarii punctului de lucru al firmei ? scolarita2002 scolarita2002 As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Schimbare petrulili petrulili Se poate pune in fata angajatului o dispozitie + o noua fisa a postului la semnat anuntandu-l ca vechiul post s-a desfiintat si alta varianta nu exista decat ... (vezi toată discuția)