avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sunt \"somer\"- fara acte si doresc sa ma angajez. Am ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sunt "somer"- fara acte si doresc sa ma angajez. Am propus unui patron sa ma angajeze cu un contract prestari servicii( sa-mi fac un pfa. M-a refuzatspunandu-mi: "Toti oamenii la mine sunt angajati".

Am propus unui patron sa ma angajeze cu un contract prestari servicii( sa-mi fac un pfa). M-a refuzat spunandu-mi: "Toti oamenii la mine sunt angajati".Mi-a oferit 700 ron ( net) 2 luni de zile ca perioada de proba si apoi ma poate angaja.( fara contract de munca in aceste 2 luni).
Exista perioada de proba 2 luni?
Mentionez ca am vechime in munca 10 ani si experienta. Cum sa procedez?
Este bine daca imi fac un PFA in conditiile actuale din tara noastra?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:32, 11 Mai 2010
Activitatea o incepi in baz unui CIM incheiat cu angajatorul. Legislatia obliga angajatorul sa inregistreze CIM in registrul electronic al salariatilor si sa-l transmita la ITM cu o zi inainte de a incepe activitatea. Perioada de proba nu poate fi mai mare de 30 de zile pentru functii de executie si este in interiorul CIM.
Interesul dvs. (daca spuneti ca sunteti "somer" fara acte, adica nu sunteti somer, ci fara munca ) e sa lucrati cu contract de munca, sa vi se plateasca darile la stat, sa aveti asigurare medicala, contributii la pensie etc.
Puteti in paralel sa va faceti si PFA sau ce doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent sfat litigiu de munca, incalcare confidentialitate sey sey Buna ziua, Am o intrebare referitoare la un litigiu de munca. Am fost angajata la o societate din data de 1 ianuarie 2010, dar, datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - cu plata? conpama conpama Pentru o perioada de proba, o zi, o saptamana, o luna.... o perioada stabilita....angajatul, sau persoana care o presteaza in favoarea angajatorului, este ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)