avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobare de la vecini pt pisici in apt. si numarul lor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobare de la vecini pt pisici in apt. si numarul lor?

Buna ziua,
in urma unei reclamatii a unor vecini, a venit politia si mi-a zis ca trebuie sa strang semnaturi de la vecini care sa declare ca ei sunt de-acord sa-mi tin pisicile in apartament! E vreo lege care prevede asa ceva, si numarul de animale de companie un proprietar poate avea?
Lege nu exista, dar poate fi un Ordin al primariei in acest sens.
politia trebuia sa va ofere si cadrul legal in urma caruia v-a solicitat aceste semnaturi ... lege, HG, OUG, decizie a consiliului local, etc. in lipsa denumirii acestui document (eventual si cu textul in fata) puteau cere asa ceva.
Acum depinde si cate pisici aveti in casa (vorbesc de ap. la bloc). Daca aveti 2-3 pisici, cred ca nu se poate pune problema asa, dar daca aveti 10-15 sau chiar mai mult - nu se poate... Va cred, sunteti iubitoare de animale (ca si mine de altfel) insa locul acestora este in alta parte.
Luati legatura cu cineva, cu o organizatie locala si luati o decizie inteleapta.
Daca vorbim de politia comunitara, acestia fac de toate, mai putin cele pentru care au fost infiintati. Vai de mama lor si a noastra ca ii platim...
In legatura cu legislatia: in mai toate localitatile, Consiliu Local da tot felul de hotarari, valabile - asa cum le este demumirea, pe plan local... De curand s-a mai discutat pe forum despre o asa hotarare care a fost data "preventiv" , nu ca o necesitate stringenta a cetateanului din urbe, asa ca ce sa mai vorbim... Insa lasati-ma si vecinii nostri...
Cautati pe net si vedeti daca in orasul dvs exista o hotarare a Consiliului Local,care sa reglementeze acest lucru.Eu sunt din Constanta si la noi exista asa ceva(maxim 2 animale,semnaturile vecinilor etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un vecin imi omoara pisicile George1000 George1000 Eu sunt un mare iubitor de animale. La bunici am un caine si recent doar o pisica Aveam 3 pisici. Dar recent 2 pisici mi-au fost omorate de un vecin. Chestia e ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere ulegra ulegra buna, am si eu o intrebare va rog,este o hotarare ceva,lege,care sa zica ca daca dai de mancare la pisicile de afara(in jurul blocului),presedintele de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)